Quantcast
Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα - enikonomia.gr
share

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τα 100 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσει η επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, που υλοποιεί το επενδυτικό fund NCH Capital.  Όπως ανακοίνωσε σε εκπροσώπους Τύπου του νησιού, ο διευθύνων σύμβουλος για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια Ανδρέας Σάντης «Το όραμα της NCH Capital είναι να επανατοποθετηθεί η Κέρκυρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.  Λαμβάνοντας υπόψη και τα έργα υποδομής που θα υλοποιηθούν,  οι συνθήκες ανάπτυξης θα καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς και πρότυπο ανάπτυξης διεθνώς.»

 

Ηπια ανάπτυξη
Η  ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί με τις αρχές της ήπιας ανάπτυξης, προβλέποντας δόμηση μόνο στο 7% του ακινήτου, με το 93% της έκτασης να παραμένει πράσινο. Ο Α. Σάντης δήλωσε την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα που είχε να μοιραστεί το όραμα της εταιρείας για την περιοχή του Ερημίτη, ενώ σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί στους κατοίκους της περιοχής ότι η επένδυση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον δήλωσε ότι «Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες και είμαστε εδώ να ανταποκριθούμε, με κοινό στόχο την ανάπτυξη του νησιού. Η επιλογή συνεργατών, όπως το Γραφείο Μελετών Α.Ν. Τομπάζη, που διακρίνεται στη χώρα για τους πρωτοποριακούς και με έμφαση στο περιβάλλον αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς, έγκριτοι περιβαλλοντολόγοι και τεχνικοί σύμβουλοι διεθνούς φήμης, αποτελεί εχέγγυο για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου.»

 

Διαχείριση κεφαλαίων ύψους 3,4 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι η NCH Capital είναι επενδυτικό fund με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς επενδύσεις. Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη με έμφαση σε έργα ανάπτυξης ακινήτων στην ευρύτερη λεκάνη της ΝΑ Ευρώπης. Διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 3.4 δισ. δολαρίων  και θεωρείται ένα από τα πιο δραστήρια fund παγκοσμίως.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.