Quantcast
Παρέμβαση Λαφαζάνη για την ηλεκτροδότηση του Νεωρίου Σύρου - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Λαφαζάνη για την ηλεκτροδότηση του Νεωρίου Σύρου

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με το θέμα της διακοπής ηλεκτροδότησης του Νεωρίου Σύρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης «μετά από παρέμβασή μου, η οποία έγινε με παρότρυνση τοπικών φορέων της Σύρου, η Διοίκηση της ΔΕΗ για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους προέβη στην άρση διακοπής ηλεκτροδότησης της “ΝΕΩΡΙΟΝ” Σύρου.

Τονίζω ότι η Διοίκηση της εν λόγω εταιρείας έχει δείξει συστηματική ασυνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της ΔΕΗ, εκμεταλλευόμενη την απασχόληση των εργαζομένων, τους οποίους και αυτούς δεν πληρώνει και εκβιάζει, αλλά και την ευαισθησία της κοινωνίας για τη λειτουργία της υπόψη μονάδας.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των οφειλών σε 60 μηνιαίες δόσεις, συμφωνία την οποία η “ΝΕΩΡΙΟΝ” δεν τήρησε.

Έτσι έχει φτάσει να οφείλει στη ΔΕΗ 1,5 εκατ. ΕΥΡΩ περίπου, ενώ η επιχείρηση εκτελούσε σημαντικές εργασίες με πλοία, εισπράττοντας χρήματα.

Η Διοίκηση της εταιρείας καλείται να προβεί άμεσα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τη ΔΕΗ τις προσεχείς ημέρες και με βάση τον υφιστάμενο διακανονισμό.

Καλούνται οι Αρχές της Σύρου και ειδικότερα το Λιμεναρχείο να ελέγξουν τα συστήματα ασφαλείας και εναλλακτικά συστήματα τροφοδοσίας, τα οποία είναι υποχρεωμένη λόγω της φύσεώς της να διατηρούνται στη μονάδα και να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Αν η εταιρεία συνεχίσει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΗ, η οποία διαδραματίζει αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο, και τους εργαζόμενους, οι ευθύνες και οι σχετικές συνέπειες θα βαρύνουν αποκλειστικά την ίδια”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.