Quantcast
Παρέμβαση Τσίπρα ζητά ο Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Τσίπρα ζητά ο Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

δημοσιεύτηκε:

«Εφιάλτης αποδείχθηκε για το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ομίλου Ασπίς Πρόνοια η ανάρτηση του οριστικού πίνακα δικαιούχων ασφάλισης ζωής, ο οποίος αναμενόταν με ανακούφιση, καθώς δεν είδαν πουθενά καταχωρημένα τα συμβόλαιά τους» τονίζουν σε επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια.

Σε αυτή τονίζουν πως «εδώ και μερικές ημέρες συντελείται η τελευταία πράξη ενός εγκλήματος εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του Ομίλου -και κατ’ επέκταση της ασφαλιστικής αγοράς -το οποίο έχει αρχίσει να εξυφαίνεται από το μακρινό πλέον 2009.

Χωρίς καμία απολύτως έγγραφη αιτιολογία 220.000 κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων τα οποία αφορούν πολύ περισσότερα φυσικά πρόσωπα, παρακολουθούν άναυδοι ένα κακόγουστο σήριαλ που στους τίτλους του γράφει ”ξεχάστε τα λεφτά σας κορόιδα…”.

Οι δικαιολογίες των υπευθύνων από αστείες μέχρι εξοργιστικές στα αυτιά των απλών πολιτών οι οποίοι ακούν απαντήσεις όπως: Δεν αναγγείλατε τα συμβόλαιά σας -κάτι που δεν το επιβάλει ούτε το επιτρέπει ο νόμος- ή το συμβόλαιό σας δεν είναι ασφαλιστήριο (!!), όταν παρόμοια συμβόλαια έχουν σήμερα κατακλύσει την αγορά.

Νομικίστικες καινοτομίες και διασταλτικές ερμηνείες των νόμων έχουν επιστρατευτεί -σε προφορικό πάντα επίπεδο διότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο- έτσι ώστε να αποκρυφτούν οι πραγματικές προθέσεις των εμπνευστών της κατάστασης αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει βούληση για την επίλυση του θέματος…».

Απευθυνόμενος ο πρόεδρος του συλλόγου στον πρωθυπουργό, τονίζει  χαρακτηριστικά πως «είστε από τους πολιτικούς που ενδιαφέρθηκαν προσωπικά στο παρελθόν και με μεγάλη ειλικρίνεια για το ζήτημα. Οι ασφαλισμένοι στήριξαν σε εσάς τις τελευταίες τους ελπίδες για δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Αποδείχτηκε περίτρανα πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να λυθεί το ζήτημα -το οποίο σημειώνεται ότι δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος- προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτή την στιγμή όμως επί των ημερών σας συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα όλων.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία 6 χρόνια μαζί με την Ασπίδα σύρεται εντελώς άδικα στην ανυποληψία και ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης με τεράστια πτώση εσόδων και ενεργητικού…

Απευθύνουμε έκκληση για προσωπική σας παρέμβαση, άμεση αποκαθήλωση του πίνακα για να γίνουν οι σωστές εγγραφές και έναρξη έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπαιτίους για την διολίσθηση αυτής της κατάστασης και τον εξαναγκασμό χιλιάδων πολιτών σε οικονομική και προσωπική εξουθένωση μέσω ατέρμονων δικονομικών ενεργειών που δεν οδηγούν πουθενά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.