Quantcast
Περσιάνης: Η Vodafone υλοποίησε επενδύσεις 530 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο - enikonomia.gr
share

Περσιάνης: Η Vodafone υλοποίησε επενδύσεις 530 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο

δημοσιεύτηκε:

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

 

Η ισχυρή παρουσία στην κινητή τηλεφωνία και η ενίσχυση της θέσης της στη σταθερή τηλεφωνία αποτελούν δύο βασικές προτεραιότητες στη στρατηγική ανάπτυξης της Vodafone.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Γλαύκος Περσιάνης, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου. Κάνοντας απολογισμό της χρονιάς ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε ότι τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις της τάξης των 530 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα έχει συνολικά επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ για εξαγορές και συγχωνεύσεις.  Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ολοκλήρωσε την εξαγορά της Hellas online, επενδύοντας περί τα 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επισφραγίσει την εμπορική συνεργασία που είχαν ξεκινήσει οι δύο πλευρές από το 2009. Όπως μάλιστα σχολίασε: «Η εξαγορά αποτέλεσε ορόσημο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών», εξηγώντας ότι η HOL αποτελεί τον πάροχο σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ με τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στην εγχώρια αγορά και επενδύσεις σε υποδομές που ξεπερνούν τα 440 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της Forthnet, την οποία έχει υποβάλλει από κοινού με την Wind, ο κ. Περσιάνης δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, απλά περιορίστηκε να πει ότι απομένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.