Quantcast
Πιο κοντά κυβέρνηση- δανειστές για τον ΑΔΜΗΕ. «Αγκάθι» το μάνατζμεντ - enikonomia.gr
share

Πιο κοντά κυβέρνηση- δανειστές για τον ΑΔΜΗΕ. «Αγκάθι» το μάνατζμεντ

δημοσιεύτηκε:

Πιο κοντά φαίνεται να έρχονται η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών όσον αφορά στο προτεινόμενο από την ελληνική πλευρά μοντέλο για τον ΑΔΜΗΕ. Ωστόσο παραμένει ακόμη «αγκάθι» το θέμα του μάνατζμεντ της εταιρείας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τη δεύτερη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με την Τρόικα.

Η τελευταία φαίνεται να κάνει αποδεκτή τη θέση της κυβέρνησης για ΑΔΜΗΕ με μετοχικό έλεγχο από το Δημόσιο και την καταβολή του τιμήματος των μετοχών στη ΔΕΗ που είναι ιδιοκτήτης τους, σε βάθος χρόνου. Ωστόσο η διάσταση παραμένει στο θέμα της άσκησης της διοίκησης.

Η οριστική συμφωνία για τον τρόπο λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, αναμένεται ότι θα κριθεί στις επόμενες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι την Παρασκευή.

Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά στο θέμα του μάνατζμεντ, η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν μπορεί να τίθεται θέμα ιδιωτικού ή δημόσιου μανατζμεντ, καθώς τα θέματα λειτουργίας του Ανεξάρτητου Διαχειριστή, είναι απολύτως ρυθμιζόμενα από τις κοινοτικές οδηγίες, ενώ η διευθυντική τους ομάδα αξιολογείται και πιστοποιείται ως προς την ανεξαρτησία της από τις κάθετα ολοκληρωμένες ενεργειακές επιχειρήσεις από την ελληνική και ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.