Quantcast
Ποια εταιρεία απέλυσε εργαζομένους λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης - enikonomia.gr
share

Ποια εταιρεία απέλυσε εργαζομένους λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης

δημοσιεύτηκε:

Στην απόλυση 20 ατόμων προχώρησε η Uber, η εταιρεία που έχει αναπτύξει τη δημοφιλή εφαρμογή ιδιωτικής μετακίνησης, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε εξετάζοντας καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι απολύσεις σχετίζονταν με θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, εκφοβισμού και κακής εταιρικής ιδεολογίας.  Αυτό οδήγησε στο να ξεκινήσουν δύο έρευνες από τις οποίες αποκαλύφθηκε ότι είχαν γίνει 215 καταγγελίες που αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση και άλλους ισχυρισμούς. Η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie εξέτασε τις καταγγελίες, οι οποίες περιλάμβαναν σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις καθώς και άλλες καταγγελίες, δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.

Όπως αναφέρει  σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η εταιρεία δεν ανάλαβε δράση για 100 από αυτές, 57 παραμένουν υπό εξέταση, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι έχουν λάβει προειδοποιήσεις ή βρίσκονται σε περίοδο εκπαίδευσης.

Επιπλέον, σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους που απολύθηκαν κατείχαν ανώτερες θέσεις εντός της εταιρείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.