Quantcast
Πολεοδομική μελέτη για το ακίνητο στην Κάντζα υπέβαλε η Reds - enikonomia.gr
share

Πολεοδομική μελέτη για το ακίνητο στην Κάντζα υπέβαλε η Reds

δημοσιεύτηκε:

Πολεοδομική μελέτη συνέταξε και υπέβαλε προς έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Reds για την έκταση 315 στρεμμάτων που διαθέτει στην Κάντζα.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση:

Η «Reds» σε συνέχεια του Προεδρικού Διατάγματος, ΦΕΚ 288ΑΑΠ/2011, «Έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το χαρακτηρισμό και την Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) και χαρακτηρισμός και Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων που βρίσκεται στη θέση Κάντζα Παλλήνης (Ν. Αττικής)», έκτασης 315 στρεμμάτων,  ανακοινώνει την υποβολή της συνταχθείσας πολεοδομικής μελέτης , της ως άνω οριοθετηθείσης περιοχής, (Π.Ο.Α.Π.Δ.),στην αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΠΕ.Κ.Α. για την έγκρισή της κατόπιν έκδοσης  σχετικού Π.Δ/τος,  βάσει των κειμένων διατάξεων.

Η μελέτη ενσωματώνει στον σχεδιασμό τους όρους και περιορισμούς που τέθηκαν από την Ε.Ε. του Ο.Ρ.Σ.Α.  και το ως άνω Π.Δ/γμα ΦΕΚ 288ΑΑΠ/2011 και αφορά:

τον σχεδιασμό – χωροθέτηση  ζώνης επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων, στο  50% της συνολικής έκτασης, για την ανέγερση μικτής ανάπτυξης υπέρ-τοπικής ακτινοβολίας, εξασφαλίζοντας την αισθητική και λειτουργική ένταξη της στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον.

την δημιουργία κοινοχρήστων – κοινωφελών  χώρων στο υπόλοιπο 50% με κατάλληλη χωροθέτηση,  ώστε να εξυπηρετούνται οι γύρω οικιστικές περιοχές και

τον καθορισμό ζωνών προστασίας με κύριο κριτήριο την εξασφάλιση προβολής και ανάδειξης των διατηρητέων κτισμάτων, του Εργοστασίου Καμπά, εντός αυτών.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης αναμένεται εντός του 2015 ενώ η Εταιρεία συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές για στρατηγικό συνεργάτη.

Τι σχεδιάζει η Reds στην Κάντζα
Η εταιρεία σχεδιάζει στην Κάντζα Παλλήνης την υλοποίηση εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου που θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο 158 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την εισηγμένη, το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιούχο σημείο, με άμεση πρόσβαση από την Αττική οδό, δίπλα στον σταθμό του Προαστιακού και Μετρό, με το σχεδιαζόμενο mall να έχει δομήσιμη επιφάνεια 95.000 τ.μ. και να περιλαμβάνει 4.500 θέσεις πάρκινγκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.