Quantcast
Praktiker Hellas: Βελτιωμένα τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης το 2014 - enikonomia.gr
share

Praktiker Hellas: Βελτιωμένα τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης το 2014

δημοσιεύτηκε:

Βελτίωση των ολικών αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης και σημαντικά μειωμένο δανεισμό σημείωσε η Praktiker Hellas το 2014, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία.

Ειδικότερα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν στη χώρα και τη σχετιζόμενη μείωση πωλήσεων που σημειώθηκε, η εταιρία κατέγραψε θετικά ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης ύψους €1,09 εκατ. και μάλιστα ενισχυμένα κατά 27,5% σε σχέση με τη χρήση του 2013. Παράλληλα, το 2014 η Praktiker Hellas μείωσε το δανεισμό της κατά 23% συγκριτικά με το 2013, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν και η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού κατά 30% που επιτεύχθηκε σε ετήσια βάση.

Το γεγονός ότι στο κλείσιμο της χρήσης του 2014 τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας δεν είναι θετικά (ζημίες €2,14 εκατ.) οφείλεται στην απομείωση της αξίας των ακινήτων της.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Ιωάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της PRAKTIKER HELLAS ανέφερε για την πορεία της εταιρίας σήμερα:

«Η πορεία της PRAKTIKER HELLAS είναι θετική και μάλιστα κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Έχουμε πλέον μηδενίσει το δανεισμό μας και καταφέραμε να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης και οργανική ρευστότητα. Στην εξέλιξη αυτή έχουν συνεισφέρει οι ενέργειες αποκατάστασης της δραστηριότητας της εταιρίας κατόπιν της εξαγοράς της από τη Fairfax, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι σημαντικές και ενδιαφέρουσες νέες συνεργασίες μας και η αυξημένη επικοινωνία μας. Ταυτόχρονα, έχουμε αυξήσει τα αποθέματά μας, γεγονός που είναι εμφανές και από την αισθητά βελτιωμένη εικόνα των καταστημάτων μας.

Σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας, βασικός άξονας της στρατηγικής μας θα είναι η οργανική ανάπτυξη του δικτύου της PRAKTIKER HELLAS μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τη λειτουργία 6ου καταστήματος στην Αττική και 2ου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε και το ενδεχόμενο επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.