Quantcast
«Πράσινο φως» στο Εθνικό Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας - enikonomia.gr
share

«Πράσινο φως» στο Εθνικό Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Ευχάριστες εξελίξεις για τον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σημειώθηκαν πριν από λίγο, όταν η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη σε συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους φορείς, τους διαβεβαίωσε ότι θεσμοθετείται το Εθνικό Συμβούλιο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που θα απαρτίζεται από δεκαπενταμελή επιτροπή και θα υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

 Πρόκειται για ένα παλαιότερο αίτημα των φορέων του κλάδου, το οποίο έλαβε πλέον και επίσημα το «πράσινο φως». Ο τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνικής οικονομίας και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξής της. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (EEL), η συνεισφορά του τομέα στο εγχώριο ΑΕΠ προσεγγίζει το 11%, ήτοι 19,8 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταποίηση, αποθήκευση και μεταφορά.

 Όσον αφορά στις αρμοδιότητες της Επιτροπής, πρωταρχικός σκοπός είναι η επίλυση προβλημάτων του κλάδου κι επίσης θα μελετά την οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) στην Ελλάδα, θα καταγράφει τις προοπτικές, που υπάρχουν και θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, έτσι ώστε η χώρα μας να αναδειχθεί σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Όπως υποστηρίζουν φορείς του κλάδου, η σύσταση της Επιτροπής θα συμβάλλει στην ανάδειξη της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κέντρο του εξωτερικού και θα συντελέσει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Νικόλαος Ροδόπουλος (φωτό) δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις και για μία ακόμη φορά τόνισε ότι ο τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας που αφορά 30.000 εταιρείες και 50.000 εργαζόμενους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.