Quantcast
Prepaid Visa η νέα κάρτα πληρωμών από την Εθνική Τράπεζα - enikonomia.gr
share

Prepaid Visa η νέα κάρτα πληρωμών από την Εθνική Τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Την νέα προπληρωμένη “επαναφορτιζόμενη” κάρτα Prepaid Visa για την πραγματοποίηση συναλλαγών σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και ασφαλείς συναλλαγές μέσω Internet διαθέτει η Εθνική Τράπεζα.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας προπληρωμένης κάρτας, όπως επισημαίνουν στελέχη της Τράπεζας, θεωρείται ο απόλυτος έλεγχος στη διαχείριση των χρημάτων αλλά και η δυνατότητα οργάνωσης των αγορών του καταναλωτή καθώς δίνεται η δυνατότητα “επαναφόρτισης” με το χρηματικό ποσό που επιθυμεί ο καταναλωτής να διαχειριστεί κάθε φορά.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία χρήσης «πλαστικού χρήματος» για την πραγματοποίηση αγορών – πληρωμών σε πρόσωπα που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν από τις Τράπεζες πιστωτική κάρτα λόγω χαμηλού εισοδήματος, μη αποδεκτής συναλλακτικής συμπεριφοράς (καθυστερήσεις σε δάνεια, ρυθμίσεις) κ.α., πλεονέκτημα που στη παρούσα περίοδο με τους περιοριστικούς ελέγχους κεφαλαίων είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Με την νέα κάρτα μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών αγαθών και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που φέρουν το σήμα VISA στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τα ειδικά τερματικά, συναλλαγών στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονικά καταστήματα επιχειρήσεων και συναλλαγών, όπως προ-κράτηση ξενοδοχείου, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης, Internet, βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες αλλά και αναλήψεων μετρητών μέσω του εκτεταμένου δικτύου i-Bank ATM της Εθνικής Τράπεζας και του δικτύου ATM των άλλων Τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέσω POS σε καταστήματα άλλων Τραπεζών, (στη παρούσα φάση δεν επιτρέπεται η συναλλαγή ανάληψης μετρητών, δεδομένου ότι η λειτουργία της κάρτας υπόκειται στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο των ισχυουσών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου).

Η προπληρωμένη κάρτα Prepaid VISA συμμετέχει επιπλέον στο πρόγραμμα συνολικής επιβράβευσης go4more, καθώς μέσα από τις καθημερινές συναλλαγές ο καταναλωτής κερδίζει πόντους που μπορεί να τους εξαργυρώσει με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ή σε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας.

Η φόρτιση γίνεται μέσω των υπηρεσιών i-Bank Internet Banking και Phone Banking, των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και του δικτύου i-Bank ATM της Εθνικής Τράπεζας.
Το ελάχιστο ποσό φόρτισης είναι 10 ευρώ, ενώ το μέγιστο ποσό φόρτισης 2.500 ευρώ ανά συναλλαγή. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ετήσιο όριο αγορών και αναλήψεων ανά κάρτα είναι 25.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.