Quantcast
Προχωρά και η διαδικασία πώλησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ - enikonomia.gr
share

Προχωρά και η διαδικασία πώλησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

δημοσιεύτηκε:

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση χρηματοοικονομικού συμβούλου σχετικά με την πώληση των ποσοστών του στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου, στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο κατέχει το 34,03% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 27,30%, το 9,99% ανήκει στον επενδυτή John Paulson και το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αντίστοιχα, στην ΕΥΑΘ, επί του παρόντος το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το 5% ανήκει στη Suez Environment Company, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό είναι ελεύθερης διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα επιφορτισθεί με τη διερεύνηση για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μετοχών και να εκπονήσει τη μελέτη για τις υφιστάμενες στρατηγικές εναλλακτικές επιλογές. Η εταιρία θα έχει περίπου τέσσερις μήνες για την εκπόνηση της μελέτης.

Σημειώνεται πως στην ομιλία του στην Πάτρα χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως “ενέργεια και νερά θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.