Quantcast
Προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Tην προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment) ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ Αντώνης Παπαδάκης επισήμανε ότι «τα βραβεία διοργανώνονται για 6η συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα κατόπιν ανάθεσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment)».

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απονέμονται σε επιχειρήσεις που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη.

 Ακόμη ο Γ. Γραμματέας  της ΠΑΣΕΠΠΕ, Κώστας Κρεμαλής τόνισε: «Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απονέμονται στις παρακάτω τέσσερις κύριες κατηγορίες και σε μια υποκατηγορία:  Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης (Management Award),  Βραβείο Προϊόντος & Υπηρεσιών (Products & Services Award),  Βραβείο Διεργασίας (Process Award), Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation Award).

Σημειώνεται ότι οι βραβευθέντες  στις παραπάνω κατηγορίες διαγωνίζονται και στην υποκατηγορία: Βραβείο Επιχειρηματικότητας & Βιοποικιλότητας (Business & Biodiversity Award). Στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, οι υποψήφιες επιχειρήσεις μπορούν να διαγωνισθούν και στις τέσσερις κατηγορίες και στην υποκατηγορία «Επιχειρηματικότητα & Βιοποικιλότητα» εφόσον διακριθούν σε μία από τις τέσσερις κύριες κατηγορίες βραβείων.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Τα βραβεία είναι ανοικτά σε εταιρείες καταχωρημένες στα μητρώα ενός εκ των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των υπό ένταξη και υποψήφιων προς ένταξη χωρών (Ισλανδία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία και Τουρκία).

Κάθε χώρα μπορεί να αποστείλει μέχρι 12 εταιρείες προς βράβευση και μέχρι 4 εταιρείες ανά κατηγορία. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωπους των αρμόδιων Υπουργείων, εκπροσώπους φορέων επιμελητηρίων και συνδέσμων. Η επιτροπή αξιολογεί τις προτάσεις, σύμφωνα με τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιλέγει τους νικητές σε κάθε κατηγορία και υποκατηγορία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.