Quantcast
ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ: Πρόστιμο 5,3 εκατ. από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - enikonomia.gr
share

ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ: Πρόστιμο 5,3 εκατ. από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

δημοσιεύτηκε:

Πρόστιμο συνολικού ύψους 5.312.700 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» για παράνομες εμπορικές πρακτικές αναφορικά με την πώληση παιδικών πανών την περίοδο 2003-2011.

Την απόφαση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έλαβε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα.

Ειδικότερα, με βάση το σκεπτικό της Απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε, κατά την εξεταζόμενη περίοδο 2003-2011, καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές που απέβλεπαν στη διατήρηση ή/και την ενίσχυση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά προϊόντων παιδικής πάνας, με τον αποκλεισμό και περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση, οι εν λόγω πρακτικές περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, καταχρηστικές εκπτώσεις στόχου, καθώς και εκπτώσεις έναντι υπέρμετρης δέσμευσης του διαθέσιμου χώρου στο ράφι, στο πλαίσιο συμφωνιών συνεργασίας της με μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις για τα προϊόντα παιδικής πάνας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.