Quantcast
Πτώση 30% στην αγορά της Θεσσαλονίκης την εορταστική περίοδο - enikonomia.gr
share

Πτώση 30% στην αγορά της Θεσσαλονίκης την εορταστική περίοδο

δημοσιεύτηκε:

Μέση απώλεια 30% κατέγραψε η αγορά της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, με το 82% των καταστηματαρχών να δηλώνει απογοητευμένο, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης .

Μόλις το 18% των εμπόρων της πόλης εμφανίζεται ικανοποιημένο από τον τζίρο της συγκεκριμένης περιόδου, είτε γιατί παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είτε γιατί «είδε» μια μικρή αύξηση.

Επί του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του ΕΣΘ, το 72% δήλωσε ότι είχε μείωση του τζίρου του σε σχέση με πέρυσι, το 20% κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα και μόνον το 7% των επιχειρήσεων ανέφερε κέρδη. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καλύτερη καταναλωτική κίνηση υπήρξε κατά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, το 11% μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και το 38% εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και για τα δύο διαστήματα.

Στο μεταξύ, αρνητική καταγράφεται στην έρευνα του ΕΣΘ η θέση των εμπόρων αναφορικά με την κίνηση των καταστημάτων τις τρεις Κυριακές που δούλεψε η αγορά, αφού, όπως δήλωσαν, «δεν ήταν η αναμενόμενη».

Το 28% των ερωτηθέντων δήλωσε απογοητευμένο από την κίνηση και των τριών Κυριακών και το 17% εξέφρασε ικανοποίηση για την κίνηση της τελευταίας Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα (21 Δεκεμβρίου).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.