Quantcast
Samsung: Θεαματικά έσοδα το τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Samsung: Θεαματικά έσοδα το τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Θεαματικά έσοδα κατέγραψε η Samsung για το τρίτο τρίμηνο του 2015, που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, καταγράφηκαν συνολικά έσοδα της τάξης των 45,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με λειτουργικά κέρδη 6,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα προαναφερθέντα οικονομικά μεγέθη, μεταφράζονται σε 6% αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο, η οποία οφείλεται κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις τηλεοράσεων αλλά και ημιαγωγών. Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 440,6 εκατομμύρια δολάρια από το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της ευνοϊκής συναλλαγματικής ισοτιμίας. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, η Samsung δεν αναμένει τόσο θετικά αποτελέσματα, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία δεν θα παίξει τόσο θετικό ρόλο.

Τμήμα Οθονών

Η Samsung θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στην παραγωγή V-NAND και να εξορθολογίσει την παραγωγή LCD οθονών, με στόχο να βελτιώσει τη ρευστότητα μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά και για να αναπτύξει σημαντικά το σύνολο του τμήματος. Σε γενικές γραμμές η εικόνα του τμήματος ήταν πολύ θετική, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στα αυξημένα έσοδα από τις OLED οθόνες, εξαιτίας της χρήσης τους σε νέα high-end smartphones από μεγάλους κατασκευαστές. Επιπλέον σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επέκταση της βάσης των πελατών αλλά και ο υψηλότερος ρυθμός εργασίας. Παράλληλα, η Samsung υποσχέθηκε να βελτιώσει τον ανταγωνισμό όσον αφορά το κόστος και να ενισχύσει τις χαμηλού και μεσαίου κόστους σειρές της κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου. Επιπροσθέτως, το τμήμα οθονών πρόκειται να θέσει νέους στόχους και να σχεδιάσει νέα προϊόντα.

Τμήμα Κινητής

Το τμήμα Κινητής σημείωσε έσοδα της τάξης των 23,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με 2,11 εκατομμύρια δολάρια λειτουργικά κέρδη. Τα παραπάνω αποτελέσματα επιτεύχθηκαν εξαιτίας των πωλήσεων των Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge +, αλλά και των σειρών Galaxy A και Galaxy J. Τα κέρδη βέβαια εμφανίζονται μειωμένα από το δεύτερο τρίμηνο εξαιτίας της μείωσης της τιμής πώλησης των Galaxy S6 και S6 Edge αλλά και της ταυτόχρονης αύξησης των πωλήσεων οικονομικών συσκευών. Τέλος να αναφέρουμε ότι η αξίας της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1,3%.

Τελικά συμπεράσματα

Όλα τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία, είναι ιδιαιτέρως θετικά για την ίδια την Samsung, καθώς αποδεικνύεται ότι το επιχειρηματικό μοντέλο και οι επιλογές της διοίκησης απέφεραν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, αναφορές τόνιζαν ότι οι premium λύσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην αγορά, δεν θα σημείωναν την ίδια επιτυχία με τα αντίστοιχα μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς, εξαιτίας ορισμένων επιλογών που έκανε η Samsung. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα του Galaxy Note 5, σε συνδυασμό με την απουσία microSD card slot και αφαιρούμενη μπαταρία ήταν κινήσεις που επικρίθηκαν από πολλούς διαδικτυακούς χρήστες.

Παράλληλα το τρίμηνο σηματοδοτεί την ύπαρξη ενός ιδιαιτέρως σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ Samsung και Apple, με την τελευταία να έχει παρουσιάσει μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τα Phone 6S και iPhone 6S Plus. Ακόμη πιο μεγάλο ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να συναντήσει, με την επικείμενη κυκλοφορία των LG V10 και HTC A9. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι η μεγάλη επιτυχία της Samsung οφείλεται αυτό το τρίμηνο και στην ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία. Η επικείμενη κυκλοφορία του Galaxy View αλλά και οι συνεχείς επενδύσεις, αποτελούν σημάδια του ξεκάθαρου πλάνου που ακολουθεί η Samsung για να διατηρήσει ένα βιώσιμο ποσοστό και να συνεχίσει να ανταγωνίζεται άλλες κορυφαίες εταιρείες του χώρου.

Πηγή: myphone.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.