Quantcast
Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών - enikonomia.gr
share

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

«Ηλεκτροπληξία» για την Ηλεκτρονική Αθηνών. Η εταιρία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (267/13-4-2016) και έτσι αύριο τα καταστήματα της ΗΛΕΑΘ θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως έχει τονίσει η διοίκηση της εταιρείας παρά τις διαρκείς προσπάθειες οι εξελίξεις στην οικονομία, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τη στάση των πιστωτριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015  είχε δημιουργήσει προοπτικές για την ανάκαμψη. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την Ηλεκτρονική Αθηνών, ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η Ηλεκτρονική, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.