Quantcast
Σήμερα η κρίσιμη γενική συνέλευση της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Σήμερα η κρίσιμη γενική συνέλευση της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική περίοδο πραγματοποιείται σήμερα η γενική συνέλευση της ΔΕΗ , με το υπουργείο Οικονομικών ως μεγαλομέτοχος της επιχείρησης να καλείται να επικυρώσει την περυσινή απόφαση για διατήρηση των εκπτωτικών τιμολογίων της επιχείρησης  στη βιομηχανία και το 2015.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν αποκλείται είτε να αναβληθεί  η συνέλευση,είτε ν΄ασχοληθεί με ” εύκολα θέματα” που δεν έχουν πολιτικό κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του Φεβρουαρίου θεσπίστηκαν από 1η/1/2014 μειώσεις 10% στα τιμολόγια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, συν πρόσθετη έκπτωση 10% για τις βιομηχανίες με ετήσια κατανάλωση μεγαλύτερη από 1.000 γιγαβατώρες.

Για τις τελευταίες είχε εγκριθεί πρόσθετη έκπτωση 25% για την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Η απόφαση αυτή είχε διάρκεια 1+1 χρόνο, αλλά η παράταση έπρεπε να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση (Δημόσιο).

Σύμφωνα με τη  ΔΕΗ, σε σύνολο 73 βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, οι 61 έχουν ήδη υπογράψει ή έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν νέες συμβάσεις προμήθειας με βάση τα τιμολόγια που αποφάσισε η γενική συνέλευση.

Με άλλους 9 υπάρχει προφορική συναίνεση και οι συμβάσεις θα υπογραφούν το επόμενο διάστημα, ενώ για δύο επιχειρήσεις (Αλουμίνιον και ΛΑΡΚΟ), κατά τη ΔΕΗ «δεν διαφαίνεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης προμήθειας στο άμεσο μέλλον, επειδή δεν αποδέχονται την τιμολόγηση που καθορίστηκε από την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, από 28/2/2014.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.