Quantcast
Σκρέκας: Τώρα η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Τώρα η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει κάποιος το ρίσκο και να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι «η χώρα έχει μια ισχυρή και φρέσκια κυβέρνηση που εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, η εθνική της οικονομία είναι ισχυρή και βρίσκεται σε άνοδο πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη ενώ συνεχίζονται με αποφασιστικότητα και ταχύτητα οι μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist το «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», στην ενότητα «ενίσχυση επιχειρηματικών και επενδυτικών δεσμών ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο: Νέες προσδοκίες», ο κ. Σκρέκας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχουμε σχέδιο και είμαστε μια ικανή ομάδα που έχει έναν πολύ καλό προπονητή» και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα όσα πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια, συνέβησαν εν μέσω των διαδοχικών και παγκόσμιων κρίσεων της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η Ελλάδα ξεπέρασε την ενεργειακή κρίση πιο καθαρά και αποτελεσματικά έναντι των περισσοτέρων κρατών της ΕΕ και άλλων αναπτυσσόμενων, ενώ σε ό,τι αφορά την covid-19, η διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση, κατέστησε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι έχουν θεσπιστεί και δίνονται οικονομικά κίνητρα, ενώ στη χώρα μας δημιουργούνται και κατασκευάζονται όλες εκείνες οι υποδομές που απαιτούνται για την υποδοχή των επενδύσεων.
Βεβαίως, όπως πρόσθεσε, πέραν των προαναφερομένων και πάνω από αυτά, «η Ελλάδα μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε έναν κύριο και βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου.

Η Ελλάδα, μετατρέπεται με ταχύτητα σε έναν βασικό πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης, ενώ η γεωγραφική της θέση, με τα λιμάνια, τις οδικές μεταφορές, τις σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα αεροδρόμια που χτίζονται, την καθιστούν πύλη εισόδου και κόμβο διαμετακομιστικού εμπορίου όχι για 10 εκατ. κατοίκους, αλλά για πολλών δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών», είπε ο κ. Σκρέκας.

Μιλώντας για την ψηφιοποίηση, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι από το τέλος του 2024, θα μπορεί κάποιος από τον υπολογιστή του, χωρίς να μετακινηθεί βήμα από όπου βρίσκεται, «να φτιάξει ότι θέλει». «Σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλουμε να φτάσει η Ελλάδα», είπε. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την επένδυση της χώρας σε έρευνα και ανάπτυξη και διαβεβαιώνοντας για συνεχή βελτίωση, τόνισε «πιστεύουμε στα μεγάλα Project και για αυτό δουλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίζουμε προβλεψιμότητα για τους ξένους επενδυτές στη χώρα μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.