Quantcast
Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Τιμητική βράβευση για την επιχειρηματική του δραστηριότητα - enikonomia.gr
share

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Τιμητική βράβευση για την επιχειρηματική του δραστηριότητα

δημοσιεύτηκε:

Με μια ιδιαίτερη βράβευση τιμήθηκε χθες ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Ο πολυσχιδής επιχειρηματίας τιμήθηκε με το 7ο Alba Business Unusual Award, δηλαδή με μια τιμητική διάκριση για την επιχειρηματική του πορεία «έξω από τα συνηθισμένα».

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας 

Και όσοι γνωρίζουν καλά τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι είναι ένας επιχειρηματίας «έξω από τα συνηθισμένα» καθώς έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο επιχειρείν δημιουργώντας καινοτόμες εταιρείες, με ισχυρό αποτύπωμα, που έχουν διαπρέψει εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Ένας επιχειρηματίας που διακρίνεται για το ήθος, την εργατικότητα και τις πολλές επιχειρηματικές του επιτυχίες και ο οποίος δεν σταματά ποτέ να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

Με μεγάλη εμπειρία  

Σήμερα, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων Bespoke SGA Holdings τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας την εταιρεία αλλαντικών Νίκας, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία έτοιμων γευμάτων Αμβροσία καθώς και την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 1.500 εργαζομένους.

Ο Σπύρος Θεοδωροπουλος ξεκίνησε   την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976 στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor A.E. Το 1989 εξαγόρασε την Chipita με στόχο να υλοποιήσει την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το 2006, η Chipita συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο Vivartia στον οποίο ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2007 η Vivartia εξαγοράστηκε από την MIG και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνέχισε να κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την Chipita, την οποία εξέλιξε σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στα bakery snacks. Παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita έως την εξαγορά της εταιρείας από την Mondelez το 2021, σε μία συμφωνία-σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων.

Επίσης και μεταξύ άλλων, διαθέτει την Wonderplant που δραστηριοποιείται στον χώρο της  υδροπονικής  καλλιέργειας. Εξωστρεφής, καινοτόμος και αποτελεσματικός σχεδιάζει με προσοχή τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Στο τιμόνι του ΣΕΒ 

Μάλιστα, ο γνωστός επιχειρηματίας  θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις καθώς με πρόσφατη ανακοίνωσή του έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΕΒ Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο.

Σημειώνεται, ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι αντιπρόεδρος του ΣΕΒ τα τελευταία 10 χρόνια και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για 21 συναπτά έτη. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΕΒ ο Σπύρος  Θεοδωρόπουλος  είχε επισημάνει ότι «οι προκλήσεις που χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης, παραμένουν πολλές».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.