Quantcast
Στα… σκαριά Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα - enikonomia.gr
share

Στα… σκαριά Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα

δημοσιεύτηκε:

Την κατασκευή Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πέλλα στο οποίο αρχικά θα μπορούν να φιλοξενηθούν 80-100 επιχειρήσεις προανήγγειλε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε περίπου 45 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 100 περίπου θέσεις εργασίας στη διετή φάση κατασκευής και 400 περίπου σε βάθος μια δεκαετίας από την έναρξη λειτουργίας.

Οι απαιτούμενες μελέτες για την έκδοση της Έγκρισης Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου από τα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα κατατεθούν από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.

Οι υποδομές του πάρκου θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να μπορεί να φιλοξενήσει 80 με 100 επιχειρήσεις σε ένα τεχνικά και επιχειρηματικά άρτιο περιβάλλον, ενώ στη δεύτερη φάση οι προς εγκατάσταση επιχειρήσεις θα μπορούν να ξεπεράσουν τις 200.

Οι εταιρείες που θα εγκατασταθούν και θα αναπτύσσουν την δραστηριότητα τους στο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας θα μπορούν να απολαμβάνουν:

1. Δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών με τις υπόλοιπες εταιρείες του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου Πέλλας αλλά και με τις άλλες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν σε Βιομηχανικές Περιοχές ανά την Ελλάδα.

2. Παροχή υπηρεσιών marketing και exporting management

3. Διαρκή εκπαίδευση σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς

4. Συμβουλευτικές υπηρεσίες

5. Τεχνικές υπηρεσίες προστασίας περιβάλλοντος, καθώς και ενεργειακές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου που έχει δημιουργήσει (Ελληνικό Ταμείο Βιώσιμης Ανάπτυξης), θα δομήσει και ακολούθως θα συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό επενδυτικό σχήμα είκοσι (20) καινοτόμων projects στον τομέα της αγροτικής μεταποίησης που θα εγκατασταθούν στο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας. Πέρα από την πρωτοβουλία αυτή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε ότι οι επιχειρήσεις της αγροτικής μεταποίησης που θα εγκατασταθούν στο νέο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας θα μπορούν να ενισχυθούν τόσο από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο που παρουσιάζεται επισήμως σε λίγες ημέρες όσο και μέσα τα προγράμματα του ΕΠΑΝΕΚ του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη βιομηχανία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.