Quantcast
Στα σκαριά το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων από το Skotina Resort - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων από το Skotina Resort

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ  Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Θέμα χρόνου αποτελεί η ολοκλήρωση των μελετών,  για το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων, το Skotina Resort ΑΕ.Ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,  εκτιμά ότι σε δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για την παραθαλάσσια έκταση 427 στρεμμάτων στη Σκάλα Σκοτίνας του νομού Πιερίας,  και αμέσως μετά θα δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι εργασίες.  Στην έκταση προβλέπεται να λειτουργεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων, συνεδριακό κέντρο, υπερπολυτελή μπανγκαλόους και επιλεκτικές θέσεις για τροχόσπιτα και σκηνές, όπου θα τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές «για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η ποιότητα του χώρου και των υπηρεσιών» όπως υποστηρίζει ο Γ. Σπυριδόπουλος.  Τα σχέδια προβλέπουν τη μετατροπή της έκτασης σε «glamorous camping» κατά τη διεθνή ορολογία που βρίσκει την εφαρμογή της σε κάμπινγκ της Αμερικής και λιγότερο της Γαλλίας και της Ισπανίας. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα συνεδριακό κέντρο 500 θέσεων, κέντρο θαλασσοθεραπείας και spa, κλειστό γυμναστήριο, πολλαπλές αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτό θέατρο και ένα τουριστικό λιμανάκι

Ο Γ. Σπυριδόπουλος, επισημαίνει στο enikonomia.gr, την ανυπομονησία που δείχνουν οι κάτοικοι της περιοχής, για την ημερομηνία έναρξης των εργασιών που θα οδηγήσει στην αναβίωση του κάμπινγκ, το οποίο εγκαταλείφθηκε από το 2008.

Το όνειρο της αναβίωσης ο Γ. Σπυριδόπουλος πρόκειται να το υλοποιήσει μαζί με τους συνεταίρους του Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν Αμερικανούς πολίτες, έχοντας δημιουργήσει τις δικές τους «μικρές αυτοκρατορίες» στο χώρο των ακινήτων και της εστίασης. Τη μεγαλύτερη, ωστόσο αγάπη τους, οι τρεις ομογενείς την εκδηλώνουν  για τον τόπο καταγωγής τους, την Κατερίνη Πιερίας, με την οποία τους συνδέουν παιδικές μνήμες. Έχοντας σημείο αναφοράς τον Όλυμπο, οι τρεις επιχειρηματίες προτίθενται να δώσουν έμφαση στην πολιτιστική παράδοση του τόπου και να γνωρίσουν τον τόπο τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία με την ΕΤΑΔ, προβλέπει ότι η Skotina Resort θα διαχειρίζεται την έκταση για 60 χρόνια και θα υλοποιήσει επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.