Quantcast
Σταράτσε (Enel): Τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σταράτσε (Enel): Τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας Enel, Φραντσέσκο Σταράτσε.

Ο Ιταλός CEO στο περιθώριο του συνεδρίου Αμπροσέτι, όπως δήλωσε στο CNBC, θεωρεί πως υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.

Την άποψη του Σταράτσε συμμερίσθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν. «Εάν κάνεις προβολή της Ελλάδας στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, θα βρεις ότι – αν εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις – ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης θα αυξηθεί, οι αναποτελεσματικότητες θα μειωθούν, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν, η εμπιστοσύνη θα έχει επανακτηθεί», δήλωσε ο Παντοάν στο CNBC το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας: «Έτσι, η Ελλάδα είναι σαν μία αναδυόμενη οικονομία στην ανοδική της φάση».

Μία ένδειξη ότι οι κίνδυνοι αναφορικά με την Ελλάδα έχουν υποχωρήσει είναι η μείωση της απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων στο 9% περίπου από 19% τον Ιούλιο, όταν ήταν πολύ μεγάλες οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρέους και μία ενδεχόμενη γρήγορη έξοδο από την Ευρωζώνη, σημειώνεται σε δημοσίευμα του CNBC που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι κίνδυνοι, ωστόσο, για την Ελλάδα δεν έχουν παρέλθει, ιδιαίτερα εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, δήλωσαν αναλυτές. «Ο κίνδυνος είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, οπότε θα έχουμε κατακερματισμό και την πιθανότητα μίας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης φέτος», δήλωσε η Τίνα Φόρνταμ, επικεφαλής πολιτική αναλύτρια της Citi.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.