Quantcast
Στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ η απόφαση για ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον - enikonomia.gr
share

Στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ η απόφαση για ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον

δημοσιεύτηκε:

Αποφάσεις για την παράταση ισχύος των μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ για τη βιομηχανία το 2015 καθώς και για τη συνέχιση ή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της ΛΑΡΚΟ από τη ΔΕΗ θα λάβει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που προγραμματίζεται για τις 22 Δεκεμβρίου.

Οι εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης αποφασίσθηκαν από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαν ισχύ για 1 συν 1 έτος.

Συνεπώς για την παράτασή τους το 2015 χρειάζεται νεότερη απόφαση της γενικής συνέλευσης, την οποία ήδη επιζητεί η ελληνική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του Φεβρουαρίου θεσπίστηκαν από 1.1.2014 μειώσεις 10 % στα τιμολόγια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, συν πρόσθετη έκπτωση 10 % για τις βιομηχανίες με ετήσια κατανάλωση μεγαλύτερη από 1.000 γιγαβατώρες. 

Για τις τελευταίες εγκρίθηκε πρόσθετη έκπτωση 25 % για την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη ΔΕΗ, σε σύνολο 73 βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, οι 61 έχουν ήδη υπογράψει ή έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν νέες συμβάσεις προμήθειας με βάση τα τιμολόγια που αποφάσισε η γενική συνέλευση, με άλλους 9 υπάρχει προφορική συναίνεση και οι συμβάσεις θα υπογραφούν το επόμενο διάστημα ενώ για δύο επιχειρήσεις (Αλουμίνιο και ΛΑΡΚΟ), κατά την ΔΕΗ «δεν διαφαίνεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης προμήθειας στο άμεσο μέλλον, επειδή δεν αποδέχονται την τιμολόγηση που καθορίστηκε από την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, από 28.2.2014 ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.