Quantcast
Στην εξωστρέφεια επενδύουν οι ελληνικές εταιρείες του mobile internet - enikonomia.gr
share

Στην εξωστρέφεια επενδύουν οι ελληνικές εταιρείες του mobile internet

δημοσιεύτηκε:

Στην εξωστρέφεια και στις συνέργειες επενδύουν ελληνικές εταιρείες από το χώρο του mobile internet. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Ισπανία, προκειμένου να πάρουν μέρος στο φετινό Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 2 έως 5 Μαρτίου.

«Ο τομέας του mobile internet αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκοσμίως και πλέον ανατρεπτικό κλάδο, και θ΄αποτελέσει τη βασική συνιστώσα για την επανεκκίνηση της οικονομίας» ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες για την αποστολή των ελληνικών εταιρειών,  Η «Εθνική Ομάδα Τεχνολογίας» όπως αποκαλούνται οι ελληνικές αποστολές συμμετέχει για τρίτη φορά στην παγκόσμια αυτή έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η δημιουργία του ελληνικού περίπτερου αποτελεί για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ και θα στηθεί με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και συνδιοργανωτή το Enterprise Greece, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας & επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι στρατηγικός εταίρος του ΣΕΚΕΕ.

Τις προθέσεις να στηρίξει τον κλάδο της καινοτομίας και των τεχνολογιών η Enterprise Greece, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Στέφανος Ησαΐας, λέγοντας ότι «διαθέτει στρατηγικής σημασίας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας – πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλή προστιθέμενη αξία που βασίζεται στο εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και ήδη αναδεικνύεται ως τομέας με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα βασισμένη στην καινοτομία. Σε συνέχεια της συμμετοχής μας στην περσινή έκθεση, έχουμε πλέον προσθέσει τον κλάδο αυτό στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Enterprise Greece και αναπτύσσουμε δράσεις με στόχο την προώθηση του κλάδου και την υποστήριξη των εταιρειών του».

Τις προθέσεις του να στηρίξει θεσμικά τις πρωτοποριακές ιδέες εξέφρασε και ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, ενώ ο αρχηγός της αποστολής και μέλος δ.σ. του ΣΕΚΕΕ, Βαγγέλης Αντωνιάδης υποστήριξε ότι «η συμμετοχή στο Mobile World Congress θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια του κλάδου»

Εστιάζοντας στο θέμα της καινοτομίας ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων Σωκράτης Πλούσσας ανέφερε ότι οι πέντε επιχειρηματικές ενώσεις (των κινητών εφαρμογών, της βιομηχανίας ημιαγωγών, της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων) έχουν προγραμματίσει μία σειρά εξωστρεφών κοινών δράσεων για το 2015 με τίτλο Synergies. Οι συνέργειες αυτές ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων εταίρων του χώρου, καθώς διευκολύνουν την προσέγγιση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων διαφορετικής προελεύσεως και τομέα.

Τέλος, η Ιωάννα Σαμπράκου, προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ITU, ανέλυσε τη σημασία της διεθνούς παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων και τα οφέλη που υπήρξαν για τον κλάδο από την υποστήριξη που παρείχε η ΓΓΤΤ και στις δυο προηγούμενες συμμετοχές.

Η επόμενη εκδήλωση σχετικά με τη φετινή ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress έχει προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani.

 

ΜΑΙΡΗ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.