Quantcast
Super Deal 110 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία Χανδρή στην Κέρκυρα - enikonomia.gr
share

Super Deal 110 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία Χανδρή στην Κέρκυρα

δημοσιεύτηκε:

Στη λεωφόρο των deals βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός. Μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών στον χώρο του τουρισμού κλείστηκε το περασμένο Σάββατο. O όμιλος Xανδρή πούλησε τα δυο ιστορικά και σε εξαιρετική θέση ξενοδοχεία του στην Κέρκυρα στην Ikos Resorts.

Το συνολικό ύψος της συμφωνίας αγγίζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το ποσό των 110 εκατ. ευρώ, δαπάνη που επιμερίζεται τόσο στο ποσό της εξαγοράς όσο και στη ριζική ανακαίνιση των 2 μονάδων που γειτνιάζουν στη Δασιά της Κέρκυρας.

Πρόκειται για τo Corfu Chandris Hotel & Villas δυναμικότητας 213 δωματίων 28 μπανγκαλόους και 36 βιλών, καθώς και το αντίστοιχης δυναμικότητας Dassia Chandris Hotel & Spa, τα οποία προφανώς θα κλείσουν προσωρινά ούτως ώστε να δεχθούν ένα υψηλής εμβέλειας πρόγραμμα ανακαίνισης και από 4 αστέρων να γίνουν 5 αστέρων και τα δυο στα πρότυπα της Ikos Resorts.

Οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν ακόμη και σήμερα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κόστος εξαγοράς ανήλθε στα περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τη ριζική αναβάθμιση των 2 μονάδων. Υπογραμμίζεται ότι για την εξαγορά των 2 μονάδων μέχρι πρότινος ενδιαφερόταν και η Atlantica Hotels του Ομίλου Νικολαΐδη.

Οπως έχει αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής λίαν προσφάτως η Ikos Resorts προέβη στην εξαγορά του ιστορικού Club Med Κω από τον διεθνή όμιλο Club Med στο οποίο θα προχωρήσει επίσης σε εκτενές πρόγραμμα ανακαίνισης. Προς ώρας δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της αναφερόμενης επιχειρηματικής συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι η Ikos Resorts δημιουργήθηκε από την αμερικανικών συμφερόντων Oaktree Capital Management, η οποία διατηρεί πλειοψηφική συμμετοχή στην ξενοδοχειακή αλυσίδα, και τον όμιλο της ΣΑΝΗ που ανήκει στην οικογένεια Ανδρεάδη έχει μειοψηφική συμμετοχή. Στο σχήμα συμμετέχουν και η Goldman Sachs με το επενδυτικό Group Hermes. H ανάληψη του management αλυσίδας από τον όμιλο της ΣΑΝΗ σηματοδοτεί τη διεύρυνση του κύκλου συνεργειών με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο, ο οποίος έχει ως στόχο την ένταξη στο χαρτοφυλάκιο της Ikos Resorts και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ikos Resort προγραμματίζει να λειτουργήσει έως και δέκα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και γενικότερα στη Μεσόγειο μέσα στην επόμενη πενταετία αναζητώντας νέες μονάδες αυτή την περίοδο στην Κρήτη και τη Ρόδο οι οποίες να πληρούν τα υψηλά standards λειτουργίας της.

Στο χαρτοφυλάκιο της Ikos βρίσκονται σήμερα το Ikos Olivia και το Ιkos Oceania, δύο ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες παρέχουν πολυτελείς υπηρεσίες all inclusive. Το Ikos Olivia με δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών και 159 ανεξάρτητων μπανγκαλόους έκανε έναρξη λειτουργίας στις αρχές περασμένου Μαΐου. Τα δύο ξενοδοχεία δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους μέσα στο κόστος του πακέτου τους να δοκιμάσουν και την τοπική κουζίνα της περιοχής, καθώς συνεργάζονται με ελληνικές ταβέρνες εκτός των συγκροτημάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.