Quantcast
Σχέδιο κατάκτησης της αγοράς της Ινδίας καταστρώνουν Chipita – Μύλοι Λούλη - enikonomia.gr
share

Σχέδιο κατάκτησης της αγοράς της Ινδίας καταστρώνουν Chipita – Μύλοι Λούλη

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Κοινό σχέδιο για να κατακτήσουν γευστικά την αγορά της Ινδίας «καταστρώνουν» οι εταιρείες Chipita και Μύλοι Λούλη. Πρόκληση αποτελεί η πολυπληθής αγορά, που ξεπερνά το 1,2 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό τους, εξετάζουν τη δημιουργία ενός μύλου, που θα στοιχίσει άνω των 15 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε τρία περίπου χρόνια από την ημέρα που θα ξεκινήσει το έργο. Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας που έχουν συστήσει για τη δραστηριοποίησή τους στο εξωτερικό διαμορφώνεται σε 60% για τους Μύλους Λούλη και σε 40% για την Chipita. Σε ανακοίνωσή των Μύλων Λούλη διευκρινίζεται, ότι οι επαφές δεν έχουν ακόμα καταλήξει.

Σκοπός της Grinco Holdings Ltd, που προέκυψε από τη συμμετοχή των δύο εταιρειών, είναι η διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών για τον όμιλο στην Ινδία και σε δεύτερη φάση η κατασκευή εργοστασίου στη μακρινή χώρα.

Η δραστηριότητα του ομίλου Λούλη είναι έντονη εντός και εκτός Ελλάδας. Πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε την κατασκευή γραμμής αποφλοίωσης δίκοκου σιταριού, μέσω της οποίας διακινεί στην αγορά αλεύρι ολικής άλεσης με την ονομασία ΖΗΝ.

Στο σύνολο της χρήσης οι πωλήσεις της αλευροβιομηχανίας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 90 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη Chipita, προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 65 χωρών συνολικά, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών, τα οποία παράγονται σε 18 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών. Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε την λειτουργία του ένα εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη, που αποτέλεσε επένδυση άνω των 21 εκατ. ευρώ και παράγει προϊόντα που διακινούνται στην τουρκική αγορά. Για τον όμιλο Chipita η Ινδία αποτελεί μέρος της στρατηγικής που χαράσσει για την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές. Μεταξύ άλλων διαθέτει εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Αμερική και Νιγηρία, ενώ μέσω joint venture δραστηριοποιείται στην Πορτογαλία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.