Quantcast
Συμφωνία Lufthansa και Air China για πτήσεις Κίνα - Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Συμφωνία Lufthansa και Air China για πτήσεις Κίνα – Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η Deutsche Lufthansa και η Air China υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας που θα επιτρέψει στα δύο μέλη της Star Alliance να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από την αντίπαλο συμμαχία, Skyteam, και να τονώσουν τα κέρδη, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι εμβληματικοί μεταφορείς της Γερμανίας και της Κίνας σχεδιάζουν να μοιραστούν τα έσοδα από δρομολόγια μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, μετά το ξεκίνημα του εγχειρήματος κατά τον επόμενο χρόνο, ανέφεραν οι δύο εταιρίες σε σημερινή, κοινή τους ανακοίνωση.

Αυτό το εγχείρημα είναι η στενότερη μορφή συνεργασίας που μπορούν να έχουν οι δύο μεταφορείς, στο πλαίσιο των περιορισμών για τον ξένο έλεγχο των κινεζικών αεροπορικών εταιριών.

Έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, η συμφωνία θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η Lufthansa και η Air China διαχειρίζονται τις διαδρομές αυτές από κοινού, καθώς τα μέλη της αντίπαλης συμμαχίας Skyteam προχώρησαν στη συνεργασία τους νωρίτερα.

Η Air France-KLM ήδη έχει κοινοπραξίες με τους εταίρους της Skyteam, China Southern Airlines, την μεγαλύτερη ασιατική αεροπορική εταιρία σε όρους επιβατών, και China Eastern Airlines. Η συνεργασία τους περιλαμβάνει εναρμόνιση των προγραμματισμένων δρομολογίων και μοίρασμα κοστών και εσόδων σε κάποιες διαδρομές.

Η νέα συμφωνία της Lufthansa θα βοηθήσει την Air China να περιορίσει την εξάρτησή της από την εγχώρια αγορά, η οποία αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των εσόδων της. Η συνεργασία θα επιτρέψει και στη Lufthansa να επεκτείνει την παρουσία της σε μια χώρα που αναμένεται να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η μεγαλύτερη αγορά αεροπορικών ταξιδιών στον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, οι δύο εταιρίες σχεδιάζουν να συντονίσουν το πρόγραμμα των πτήσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.