Quantcast
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, στο περιθώριο των εργασιών του forum «The Trilateral Commission».

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η ευρύτερη παρουσία και τα επενδυτικά σχέδια της Microsoft στην Ελλάδα, η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της εταιρείας για την ανάπτυξη data centers στην Αττική και η εξέλιξη του προγράμματος για την πιστοποιημένη κατάρτιση 100.000 εργαζόμενων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στο πεδίο των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην αρχή του Οκτωβρίου ο Κ. Μητσοτάκης, ο Μπραντ Σμιθ και ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα ανακοίνωσαν την υλοποίηση επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει ύψους 400 εκατ. ευρώ, και αφορά τη δημιουργία κόμβου δεδομένων,  Data Center, στην Αττική, με την προστιθέμενη αξία να φθάνει το 1 δισ. Στο πλαίσιο της επένδυσης η Microsoft θα δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα σε υπολογιστικό «νέφος».  Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

«Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», είχε δηλώσει ο κ. Σμιθ τονίζοντας ότι πρόκειται για «τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.