Quantcast
Συνεργασία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με το Επιμελητήριο Κολωνίας - enikonomia.gr
share

Συνεργασία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με το Επιμελητήριο Κολωνίας

δημοσιεύτηκε:

Συνεργασία αναμένεται να υπάρξει μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Κολωνίας, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στην γερμανική αγορά, αλλά  και η από κοινού ανάληψη αναπτυξιακών δράσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική ανακοίνωση  του ΒΕΘ.

Ειδικότερα, τέλη Ιουνίου, τα  στελέχη του ΒΕΘ, αναμένεται να μεταβούν σε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Κολωνίας, όπου μπορεί να υπάρξει  πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο Eπιμελητηρίων.

H εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων  στην  γερμανική αγορά, θα επιτευχθεί μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία  θα παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών, εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προϊόντα, αλλά και για τον προγραμματισμό B2B συναντήσεων.

Σχετικά, ο  πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισήμανε:  «την ανάγκη για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων στη Γερμανία» και συνέχισε λέγοντας ότι: «τα ελληνικά προϊόντα  είναι ιδιαίτερα ποιοτικά.  Και υπάρχει  η αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το ελληνικό μικρομεσαίο επιχειρείν, που ταλανίζεται από την παρατεταμένη ύφεση».

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Επιμελητηρίων  Οtto Kentzler   δηλώνοντας ότι: «τα επιμελητήρια της χώρας του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη δια βίου μάθηση, πεδίο στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί συνεργασία με το ΒΕΘ».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.