Quantcast
Τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις δημοφιλέστερες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις δημοφιλέστερες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις δημοφιλέστερες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα  παρουσίασε πρόσφατα η Travelplanet24, βασιζόμενη στα στοιχεία της έρευνάς  της, που συλλέχθηκαν από τις προκρατήσεις των ταξιδιωτών (από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 14 Σεπτεμβρίου 2015).

Ειδικότερα, η Travelplanet24 ανέλυσε την πολιτική αποσκευών, τα επιτρεπόμενα όρια χειραποσκευών και παραδοτέων αποσκευών και τις επιπλέον χρεώσεις, των εταιρειών με τις περισσότερες κρατήσεις το 2015.

Πρώτη στις  προκρατήσεις  που πραγματοποιούνται μέσα από την σελίδα της Travelplanet24 του 2015 είναι η Aegean και ακολουθούν: οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες  Ryanair,  Blue Air, Ellinair, και η Air Serbia.

H Aegean Airlines έχει τρεις κατηγορίες ναύλων και η πολιτική της είναι ευέλικτη ανάλογα με την κάθε κατηγορία:

Στην οικονομικότερη κατηγορία ναύλου ( GO LIGHT), το επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευής είναι τα 8 κιλά για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και όσον αφορά στις παραδοτέες αποσκευές στην συγκεκριμένη κατηγορία, το όριο είναι 23 κιλά. Ενώ o επιβάτης καλείται να πληρώσει επιπλέον 18ευρώ στους προορισμούς εσωτερικού και 30 ευρώ  στους προορισμούς εξωτερικού. Στην μεσαία κατηγορία ναύλου, ( GO FLEX) οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, δωρεάν μια xειραποσκευή έως 8 κιλά και μια αποσκευή έως 23 κιλά.  Στην τρίτη κατηγορία ναύλου (BUSINESS) το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών περιλαμβάνει 2 χειραποσκευές 8 κιλών και 2 παραδοτέες αποσκευές 32 κιλών για όλους τους προορισμούς.

Η Ryanair  προσφέρει  σε κάθε  επιβάτη  δωρεάν επιτρεπτό όριο χειραποσκευής των 10 κιλών και μια μικρή τσάντα. Στις παραδοτέες αποσκευές, το κόστος διαφέρει, ανάλογα με την τουριστική περίοδο (χαμηλή ή υψηλή) και ανάλογα με τον προορισμό. Επιπλέον, στις παραδοτέες αποσκευές, ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει αποσκευή 15 κιλών ή 20 κιλών. Η  οικονομική κατηγορία ναύλου  της  Ryanair, το 2015 έχει συγκεντρώσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς της τάξεως του 15%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Travelplanet24.

Η αεροπορική εταιρεία, Blue Air προσφέρει στον κάθε ταξιδιώτη μια δωρεάν χειραποσκευή έως 10 κιλά για όλους τους προορισμούς και όλους τους ναύλους. Ενώ το όριο των παραδοτέων αποσκευών  της εταιρείας, είναι τα 32 κιλά τα οποία φέρνουν ως  επιπλέον χρέωση από 18 ευρώ έως 25 ευρώ ανάλογα με την εποχή και τον προορισμό.

Ακόμη  η αεροπορική εταιρεία Ellinair  παρέχει στον πελάτη της μια δωρεάν χειραποσκευή από 5 έως 8 κιλά (ανάλογα το αεροσκάφος) και μια μεγάλη αποσκευή έως 20 κιλά σε όλες τις πτήσεις.

Τέλος η Air Serbia, είναι η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει  στους επιβάτες  της δωρεάν χειραποσκευή και αποσκευή σε όλους τύπους ναύλων με το επιτρεπόμενο όριο κιλών/τεμαχίων να αλλάζει ανάλογα με τον προορισμό. Το επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευής κυμαίνεται από 8 έως 12 κιλά και το όριο παραδοτέας αποσκευής χωρίς κόστος ( κυμαίνεται από 23 έως 40 κιλά).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.