Quantcast
Τι απαντά η "Παπαστράτος" για την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου - enikonomia.gr
share

Τι απαντά η “Παπαστράτος” για την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου

δημοσιεύτηκε:

Για την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου της Παπαστράτος μίλησε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος.

Όπως δήλωσε στον Σκάι, “με τη συγκατάθεση των εργαζομένων εφαρμόζουμε στην Παπαστράτος την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου”.

Ο κ. Καργαρώτος διευκρίνισε ότι η εταιρία επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της 7 ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.


Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους εργαζόμενους, καθώς με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο.

Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσής κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται μόνο σε 11 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δύο συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας και θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους όταν αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση και ακολούθως και η παραγωγή.

Ο κ. Καργαρώτος αποκάλυψε, ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε ως μέρος της επένδυσης της και την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος υπενθύμισε ότι η επταήμερη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ήταν μέρος της συζήτησης και της πραγματικότητας στην επιχειρηματική ζωή του τόπου από την μεταπολεμική Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 ακόμα. Σημείωσε δε, ότι η λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα διέπεται από ένα αναχρονιστικό βασιλικό διάταγμα που είχε υπογραφεί στα μέσα της δεκαετίας του 1950, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και κλάδοι της εποχής οι οποίοι δεν υφίστανται καν στην ελληνική αγορά.

Κάλεσε μάλιστα για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε αυτό το κομμάτι, τονίζοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, κάτι το οποίο έγινε σχεδόν ομόφωνα στην περίπτωση της υπογραφής της επιχειρησιακής σύμβασης που ισχύει στην «Παπαστράτος».

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ο κ. Καργαρώτος ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία με τους εργαζόμενους επιτρέπει στην εταιρία να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε επόμενη ανάγκη μεγαλύτερης ζήτησης. Εκτίμησε μάλιστα ότι η πρόσφατη απόφαση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να επιτρέψει την κυκλοφορία των προϊόντων της ελληνικής καπνοβιομηχανίας στην αμερικανική αγορά θα ανοίξει τεράστιες προοπτικές τόσο για την εταιρία της «Παπαστράτος» όσο και για τους εργαζόμενους της.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καργαρώτος ανέφερε ότι η εταιρεία απασχολεί 1260 εργαζόμενους χαρακτηρίζοντας τις προοπτικές «εξαιρετικά ευοίωνες», δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος που εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρία, ακριβώς γιατί οι θέσεις εργασίας είναι όχι μόνο ανταγωνιστικές αλλά ξεχωρίζουν και σε ολόκληρη την ελληνική αγορά.

Πηγή πληροφοριών: ΣΚΑΙ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.