Quantcast
To σήμα της Turborg «χάνει» η Coca Cola 3E - enikonomia.gr
share

To σήμα της Turborg «χάνει» η Coca Cola 3E

δημοσιεύτηκε:

To σήμα της Tuborg στην Ελλάδα χάνει στο τέλος του έτους η Coca Cola 3E. H παραγωγή και διανομή του προϊόντος το οποίο ανήκει στην δανέζικη Carlsberg, αναλαμβάνει από 1/1/2015 η Μύθος Ζυθοποιία, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε την συγχώνευση της με την Ολυμπιακή Ζυθοποιϊα (FIX).

Πλέον η Coca Cola 3E θα ρίξει το βάρος της στην ανάπτυξη του σήματος Schweppes το οποίο έχει παρεμφερή προϊόντα με την Tuborg.
Η εξέλιξη αυτή, όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς αναμένεται να στοιχήσει στην Coca-Cola 3E, καθώς τα σήματα της Tuborg κατείχαν σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία τους (περίπου 2%) και συνεισέφεραν σημαντικά έσοδα στα ταμείο της. Στόχος βέβαια της μεγαλύτερης εταιρίας αναψυτκικών της Ελλάδας είναι η αναπλήρωση του μεριδίου αυτού, μέσω της σειράς προϊόντων Schweppes, κορυφαίων διεθνώς αναψυκτικών που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό της.
Σήμερα το μερίδιο της Coca Cola 3E ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στο 69,6% και έχει υποχωρήσει κατά 4 μονάδες περίπου, σε σχέση με πέρυσι.
Έμφαση στα Schweppes

Μετά την παραπάνω εξελιξη, η Coca-Cola 3E αποφάσισε να εστιάσει τις προσπάθειες στην ανάπτυξη της σειράς αναψυκτικών Schweppes, η οποία διαθέτει παρόμοια προϊοντα με την Tuborg στο χαρτοφυλάκιό της. Μάλιστα, όπως δήλωσε η διευθύντρια Marketing της εταιρείας, Αντιγόνη Παγουλάτου, στόχος της Coca-Cola 3E είναι τα Schweppes να αποτελέσουν και στην Ελλάδα συνώνυμο των mixers και πρώτη επιλογή σε κάθε περίσταση. Ένα εγχείρημα που κρύβει αρκετές δυσκολίες κυρίως λόγω του σκληρού ανταγωνισμού αλλά και της μέχρι σήμερα παρουσίας των Schweppes στην Ελλάδα, τα οποία μετά βίας, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, υπερβαίνουν σε μερίδιο το 0,2%. Η σειρά Schweppes ανήκει στην The Coca-Cola Company και βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Coca-Cola 3Ε από το 2012 σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις (Bitter Lemon, Ginger Ale, Soda Water και Indian Τonic). Τα αναψυκτικά Schweppes δημιουργήθηκαν το 1783 από τον Jacob Schweppe, ο οποίος τελειοποίησε τη μέθοδο προσθήκης ανθρακικού ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των ανθρακούχων αναψυκτικών. Η καινοτομία του προϊόντος συνεχίστηκε όταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1870, τα Schweppes Tonic Water και Ginger Ale προστέθηκαν στην γκάμα των προϊόντων. Σήμερα, τα Schweppes κατέχουν σημαντική θέση σε πολλές αγορές του κόσμου, με εξαίρεση την ελληνική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.