Quantcast
ΤΟΤΑL: Συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην Κύπρο - enikonomia.gr
share

ΤΟΤΑL: Συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Στην υπογραφή συμφωνίας με την οποία θα παρατείνονται οι σεισμικές έρευνες στο οικόπεδο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2016 αναμένεται να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα η Κυπριακή Δημοκρατία και η εταιρεία ΤΟΤΑL.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε χθες την αλλαγή της συμφωνίας με την γαλλική εταιρεία, η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει το ερευνητικό της πρόγραμμα, ώστε να αξιολογήσει καλύτερα το ενεργειακό δυναμικό του τεμαχίου 11.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η υπόθεση τεμάχιο 10, που είχε δοθεί στην εταιρεία ως αντάλλαγμα στον Β γύρο αδειοδότησης, όταν η τότε κυβέρνηση τροποποίησε την αρχική της απόφαση να της δώσει το τεμάχιο 9, κλείνει χωρίς γεώτρηση. Παράλληλα εκποιείται η εγγυητική που είχε καταθέσει η εταιρεία για γεώτρηση μέχρι το 2016 εντός του 10. Δεν τερματίζεται όμως η συμφωνία για το τεμάχιο 11.

«Η TOTAL μετά από τη συμφωνία αυτή δεν θα φύγει και θα συνεχίσει τις εργασίες για να αξιολογήσει καλύτερα τις δυνατότητες του τεμαχίου, τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2016», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.