Quantcast
Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκάλυψη πάνω από 5 φορές αναμένεται στη δημόσια προσφορά των μετοχών της Τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ - enikonomia.gr
share

Τράπεζα Πειραιώς: Υπερκάλυψη πάνω από 5 φορές αναμένεται στη δημόσια προσφορά των μετοχών της Τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι την Τετάρτη 6 Μαρτίου θα τρέξει η δημόσια προφορά για τη διάθεση έως και του 27% (22% συν 5%) των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ με το εύρος της τιμής διάθεσης να έχει καθοριστεί μεταξύ 3,7 και 4 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα θα διατεθούν έως και 337.599.150 μετοχές Πειραιώς με το ΤΧΣ να προσδοκά να συγκεντρώσει κατ’ ανώτατο όριο 1,35 δισ. ευρώ ενώ στο κάτω όριο του εύρους τιμής το ποσό διαμορφώνεται σε 1,25 δισ. ευρώ.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης εκτιμάται ότι θα διατεθεί το σύνολο των μετοχών του ΤΧΣ αλλά σε κάθε περίπτωση το πακέτο που θα διατεθεί δεν θα υπολείπεται του 22% του μετοχικού κεφαλαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ ενέκρινε το Σάββατο το βράδυ τη διάθεση του 22% συν 5% των μετοχών και χθες αργά το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Το μεγαλύτερο τμήμα του ποσοστού θα διατεθεί σε ξένους επενδυτές ενώ στην ελληνική αγορά θα διατεθεί ένα μικρό κομμάτι της τάξεως των 250 εκ ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στα 3,986 ευρώ και με βάση τη ζήτηση που διαμορφώνεται η πιθανότητα η δημόσια προσφορά να κλείσει στο άνω όριο του εύρους τιμής είναι αυξημένη καθώς υπολογίζεται ότι η υπερκάλυψη θα υπερβεί τις 5 φορές με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της ζήτησης όπως έχουν καταγραφεί από τους αναδόχους. Επισημαίνεται ότι το σχήμα αναδόχων αποτελείται από τις Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley, JP Morgan, HSBC, Euroxx, Axia Ventures, Πειραιώς ΑΧΕ ενώ η  Bank of America λειτουργεί ως διεθνής συντονιστής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετοχολογίου μετά τη διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ μεγαλύτερη μέτοχος θα είναι η Paulson & Co με 18,62%) και θα ακολουθεί η Helikon Investments με ποσοστό της τάξεως του 5%/.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.