Quantcast
Τράπεζα Πειραιώς: Πρωτοβουλία για "Επένδυση στην ανάπτυξη της Ευφυούς Γεωργίας" - enikonomia.gr
share

Τράπεζα Πειραιώς: Πρωτοβουλία για “Επένδυση στην ανάπτυξη της Ευφυούς Γεωργίας”

δημοσιεύτηκε:

Νέα πρωτοβουλία «Επενδύοντας στην ανάπτυξη της Ευφυούς Γεωργίας» αναλαμβάνει  η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες αξιοποίησης επενδυτικών πρωτοβουλιών και προσέλκυσης ανάλογων κεφαλαίων στην αγροτική οικονομία της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συμβούλου Διοίκησης Εμπορικής και Αγροτικής Τραπεζικής τηςΤράπεζας Πειραιιώς, Χριστόδουλου Αντωνιάδη.

Η δήλωση αυτή έγινε από τον κ. Αντωνιάδη στο 2ου Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με θέμα την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, που πραγματοποιείται στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2015  στο Ζάππειο.

Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει τη σταδιακή εγκατάσταση, σε βάθος πενταετίας, ενός δικτύου 10.000 τηλεμετρικών σταθμών που θα καλύπτει το σύνολο της καλλιεργήσιμης γης της χώρας, για εφαρμογές γεωργίας ακριβείας με περιβαλλοντικά δεδομένα, όπως προειδοποιήσεις για ασθένειες καλλιεργειών, για άρδευση, λίπανση, καιρικά φαινόμενα, κλπ.

Η Τράπεζα αναλαμβάνει το επενδυτικό κόστος του δικτύου, εκτιμώντας ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του θα συντελέσει στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, θα μειώσει το κόστος, θα βελτιώσει το εισόδημα των αγροτών και θα εξοικονομήσει και φυσικούς πόρους, που είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.