Quantcast
Τρίπολη: Όχι στη διαχείριση απορριμμάτων από την Τέρνα - enikonomia.gr
share

Τρίπολη: Όχι στη διαχείριση απορριμμάτων από την Τέρνα

δημοσιεύτηκε:

Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης με ομόφωνη απόφασή του, ζητάει να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες και να μην προχωρήσει το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου, που προωθεί η Περιφέρεια με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, καλεί την περιφέρεια Πελοποννήσου και την κυβέρνηση, «να μην υπογραφεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει από ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμία ανάμιξη ιδιωτών που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγομένων ανταποδοτικών τελών».

Επίσης, προσθέτει, πως «ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια, χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας θα κάνει τη χωροθέτηση, θα επιλέξει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή. Θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Μόνο τότε οι δήμοι είτε μόνοι τους, είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διαθέτουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.