Quantcast
UniCredit: Μείωση 18.200 θέσεων εργασίας μέχρι τέλη 2016 - enikonomia.gr
share

UniCredit: Μείωση 18.200 θέσεων εργασίας μέχρι τέλη 2016

δημοσιεύτηκε:

Σε μείωση 18.200 θέσεων εργασίας (14%) θα προβεί η διοίκηση της ιταλικής τράπεζας UniCredit έως τα τέλη 2016, προκειμένου να αναδιαρθρώσει ή να εκποιήσει τις θυγατρικές της στην Αυστρία, στην Ιταλία, στην Γερμανία, στην Αυστρία και σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η διοίκησή της UniCredit έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια για να αναζητήσει και τρόπους ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησής της, χωρίς να καταφύγει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Η μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα UniCredit παρουσίασε σήμερα ένα επιχειρηματικό πλάνο που προβλέπει ότι ο λόγος κεφαλαίου CET1 (σ.σ. ο λόγος κεφαλαίου/υποχρεώσεων κεφαλαίου κοινών μετοχών της Κατηγορίας 1, ένας δείκτης-κλειδί για τη διαπίστωση της οικονομικής κατάστασης κάθε πιστωτικού ιδρύματος) θα φθάσει το 12,6% το 2018».

 Επιπλέον η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Οι προβλέψεις της τράπεζας για τα καθαρά κέρδη της το 2018 ανασκευάζονται πλέον στα 5,3 δισεκ. ευρώ, από 6,6 δισεκ. ευρώ που έχουν καταγραφεί.

“Η UniCredit στοχοθετεί μια μείωση κόστους ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ ως τα τέλη του 2016. Ακόμη η διοίκηση της τράπεζας σκοπεύει είτε να κλείσει είτε να αναδιαρθρώσει μονάδες της που έχουν κακές επιδόσεις, όπως η θυγατρική της που δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική στην Αυστρία και η διεύθυνσή της που δραστηριοποιείται στις χρηματοδοτικές μισθώσεις (leasing) στην Ιταλία. Η μείωση του κόστους θα αντισταθμιστεί με την δαπάνη 1,2 δισεκ. ευρώ σε τεχνολογικά μέσα. Οι υπάλληλοι της τράπεζας θα μειωθούν σε περίπου 111.000 το 2018», ανέφερε η διοίκηση της UniCredit.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.