Quantcast
Viohalco: Επιστροφή στα κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2015 - enikonomia.gr
share

Viohalco: Επιστροφή στα κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2015

δημοσιεύτηκε:

Την επιστροφή της στην κερδοφορία σηματοδότησε για τη Viohalco το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ειδικότερα, για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 50 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα:

* Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 18% και διαμορφώθηκε σε 1.721 εκ. ευρώ έναντι 1.455 εκ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2014.

* Το μικτό κέρδος ενισχύθηκε κατά 85% και διαμορφώθηκε σε 183 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2015 από 99 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

* Σημαντική αύξηση των κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 142% που ανήλθαν σε 121 εκ. ευρώ έναντι 50 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο 2014.

* Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 60,4 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 5,7 εκ. ευρώ το εξάμηνο 2014.

* Τα κέρδη μετά από φόρους της περιόδου ανήλθαν σε 10 εκ. ευρώ έναντι ζημιάς 50 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο 2014.

* Δανειακές υποχρεώσεις: 1.745 εκ. ευρώ από 1.583 εκ. ευρώ την 30η Ιουνίου 2014.

Eπιχειρησιακά

Η Viohalco είναι οργανωμένη σε τέσσερις επιχειρησιακούς κλάδους: Αλουμίνιο, Χαλκό και Καλώδια, Χάλυβα και Σωλήνες Χάλυβα και Ανάπτυξη Ακινήτων και Άλλες Υπηρεσίες.

* Στον κλάδο Αλουμινίου, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) μεταξύ της Ελβάλ και της UACJ Corporation για την ίδρυση κοινής εταιρίας στη Γερμανία, η οποία θα δραστηριοποιείται στην αγορά, παραγωγή και εμπορία υλικών εναλλακτών θερμότητας για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.

* Σημειώθηκε ισχυρότερη παρουσία για τον κλάδο Χαλκού στην Γαλλική αγορά, μετά την ενσωμάτωση στις δραστηριότητές του, του τομέα χαλκού της Reynolds European SAs.

* Ανατέθηκε στην Fulgor, την εταιρία του κλάδου Καλωδίων, η εκτέλεση συμβολαίου ύψους 36,4 εκ. ευρώ που αφορά την καλωδιακή διασύνδεση αιολικού πάρκου δυναμικότητας 73,2 MW στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, νότια του ακρωτηρίου Σουνίου. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την προμήθεια, την τοποθέτηση του καλωδίου σε βάθος μέχρι 230 μέτρα, την προστασία του καλωδίου στον πυθμένα της θάλασσας καθ’ όλη τη διαδρομή καθώς και την εφαρμογή των αναγκαίων τερματισμών και συνδέσεων στο υφιστάμενο δίκτυο υψηλής τάσης στο Λαύριο.

* Την 29η Απριλίου 2015 τα Διοικητικά Συμβούλια των Viohalco και Σιδενόρ Συμμετοχών αποφάσισαν την συγχώνευση των δύο εταιριών, ως την πλέον κατάλληλη τεχνική λύση για την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης των εταιριών παραγωγής Χάλυβα και των εργοστασίων της Σιδενόρ Συμμετοχών που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλιστεί συνεχής υποστήριξη μέσω καλύτερης πρόσβασης στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.