Quantcast
Vodafone Ελλάδας: Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών - enikonomia.gr
share

Vodafone Ελλάδας: Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών

δημοσιεύτηκε:

Η Vodafone Ελλάδος στην οικονομική χρήση του 2015/2016 παρουσίασε αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών.

Ειδικότερα, για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου 2016, τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 848 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014/2015.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 235 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση επίσης περίπου 15%. Ακόμη τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 79 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14%, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές σημείωσαν αύξηση άνω του 40% φτάνοντας τα 130 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική διεύρυνση των μεγεθών της Vodafone στην Ελλάδα αποδίδεται πρωτίστως στην εξαγορά και την πλήρη ενοποίηση των μεγεθών της Hellas Online (HOL).

Αντιθέτως, η οργανική ανάπτυξη ήταν αναιμική, όπως και το σύνολο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα από υπηρεσίες δεν μεταβλήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. «Στην Ελλάδα οι μακροοικονομικές συνθήκες παρέμειναν ένα βαρίδι, αλλά ο αποτελεσματικός έλεγχος κόστους οδήγησε σε βελτίωση των περιθωρίων», αναφέρει η ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας. Προσθέτει δε, ότι η ενσωμάτωση της HOL προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.