Quantcast
Volkswagen: Απειλείται με πρόστιμα 18 δισ. δολ. για παραπλάνηση των Αρχών στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Volkswagen: Απειλείται με πρόστιμα 18 δισ. δολ. για παραπλάνηση των Αρχών στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen απειλείται με πρόστιμα έως του ποσού των 18 δις. δολαρίων, καθώς κατηγορείται για τον σχεδιασμό λογισμικού για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, που παραπλανά τις ρυθμιστικές Αρχές στη μέτρηση των εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με δηλώσεις της αμερικανικής Επιτροπής Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency, EPA). 

«Με απλά λόγια, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν λογισμικό που κλείνει τον μηχανισμό ελέγχου των ρύπων, όταν οδηγούνται κανονικά, ενώ τον ενεργοποιεί όταν τα αυτοκίνητα περνούν από έλεγχο εκπομπών ρύπων», δήλωσε αξιωματούχος της EPA , σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η Volkswagen μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο 37.500 δολαρίων για κάθε αυτοκίνητο που δεν συμμορφώνεται με τους περιβαλλοντικούς κανόνες, ενώ υπάρχουν συνολικά 482.000 τετρακύλινδρα αυτοκίνητα τύπου Volkswagen και Audi που έχουν πωληθεί από το 2008 και εμπλέκονται στην παραπάνω κατηγορία.
Αν όλα αυτά τα αυτοκίνητα βρεθούν ότι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες, το συνολικό πρόστιμο μπορεί να φθάσει τα 18 δις. δολάρια, επιβεβαίωσε αξιωματούχος στην τηλεδιάσκεψη.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής θυγατρικής της Volkswagen δήλωσε ότι η εταιρεία «συνεργάζεται με την έρευνα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερο αυτή την ώρα».

Το επίμαχο χαρακτηριστικό, το οποίο η EPA αποκαλεί «παραπλανητικό μηχάνημα» συγκαλύπτει τις πραγματικές εκπομπές ρύπων μόνο κατά τη διάρκεια των ελέγχων και, επομένως, όταν τα αυτοκίνητα κινούνται στον δρόμο, εκπέμπουν ρύπους που είναι 40 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια που επιτρέπονται από τους περιβαλλοντικές κανόνες, δήλωσε η Giles.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.