Quantcast
Βραβεία αριστείας σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Philoxenia - enikonomia.gr
share

Βραβεία αριστείας σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Philoxenia

δημοσιεύτηκε:

Τα πρώτα βραβεία αριστείας σε διακριθείσες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συνέβαλαν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της 37ης Διεθνούς ‘Εκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το μεσημέρι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ – HELEXPO, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελας Γκερέκου. Βραβεία δόθηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: καταλύματα, λοιπές δραστηριότητες, μεταφορές και εστίαση.

«Είναι εξαιρετικός ο θεσμός που ξεκινάτε, γιατί χωρίς τους επαγγελματίες δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Είναι μία ηθική επιβράβευση σε όλα τα επίπεδα», είπε η κ. Γκερέκου στο σύντομο χαιρετισμό της, μιλώντας με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. «Είστε πολύ ευλογημένοι, έχετε μια βεντάλια απίστευτων δυνατοτήτων με μοναδικά τοπόσημα σε όλο τον κόσμο όπως η Βεργίνα και ο ‘Ολυμπος. Με ιαματικά λουτρά, γαστρονομία, υποδομές, λιμάνι, σε λίγο θα έχετε μετρό και πολλά ακόμη, όπως το hub των κινηματογραφικών παραγωγών», πρόσθεσε.

Η κ. Γκερέκου, με αφορμή την εκδήλωση, απηύθυνε κάλεσμα στους ξενοδόχους να φιλοξενούν τα ελληνικά διατροφικά προϊόντα στην εστίαση, λέγοντας πως «έτσι θα δώσουμε σύνδεση της φιλοξενίας με τη διατροφή και τον πολιτισμό μας».

Σε μήνυμά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες που «στήριξαν τον τουρισμό και τον τόπο σε δύσκολες εποχές. Οι τουριστικές επιχειρήσεις άντεξαν και με τις επιδόσεις τους βοήθησαν στην ανάκαμψη» είπε, προσθέτοντας πως η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα τους.

«Θα συνεχίσουμε με δράσεις και έργα να αναβαθμίζουμε και να επεκτείνουμε το δίκτυο υποδομών της Περιφέρειας μας, να προβάλλουμε τον τόπο μας σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να αναδεικνύουμε το θεματικό τουρισμό, να αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική θέση έχει και το Film Office Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, αναφερόμενος στην απονομή των βραβείων, είπε πως «κάναμε μια προσπάθεια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να βγάλουμε τους επιχειρηματίες μπροστά, τους ανθρώπους που είναι η ραχοκοκαλιά του τουρισμού. Ξεκινάμε τα βραβεία αριστείας, είναι μια ηθική επιβράβευση. Από τα πρώτα πράγματα που ποιοτικά καταγράφονται στις έρευνες για τους τουρίστες, είναι οι άνθρωποι και ο τρόπος ζωής».

Σε δικό του χαιρετισμό, ο Γρηγόρης Τάσιος, Α’ αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΕ και μέλος της επιτροπής για την απονομή των βραβείων, τόνισε πως η επιλογή «ήταν δύσκολη», ενώ με την ιδιότητα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αναφέρθηκε στην προτροπή της κ. Γκερέκου, λέγοντας πως «έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για το ελληνικό πρωινό, ένα 20% είναι ποιστοποιημένοι. Θέλει κι άλλη δουλειά και καλύτερη συνέργεια».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το Σήμα Υπευθυνότητας – Τοπικής Ποιότητας και του Θεσμού της Τουριστικής Αριστείας από τον οικονομολόγο, Νικόλαο Δρακωνάκη, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του τουριστικού συστήματος της ΠΚΜ, παρέχεται δωρεάν, ενώ γίνεται αίτηση σε πλατφόρμα αυτοαξιολόγησης που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, με τις επιχειρήσεις να βαθμολογούνται και να κατατάσσονται σε μία από τις τρεις βαθμίδες: gold, silver, bronze.

Σε δεκατρείς επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία αριστείας, ενώ στην εταιρεία Nu Boyana Studio Film Hellenic απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το απένειμε η κ. Γκερέκου και το παρέλαβε ο αμερικανός παραγωγός του Χόλιγουντ, Ρομπ Βαν Νόρντεν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.