Quantcast
WSJ: Υπάρχει πιθανότητα να «επιστρέψουν» ICTS και APM για τον ΟΛΠ ως τις 12 Γενάρη; - enikonomia.gr
share

WSJ: Υπάρχει πιθανότητα να «επιστρέψουν» ICTS και APM για τον ΟΛΠ ως τις 12 Γενάρη;

δημοσιεύτηκε:

Η Cosco είναι η μοναδική που υπέβαλε προσφορά για τον ΟΛΠ, όπως αναφέρουν δύο πηγές με άριστη γνώση γύρω από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, η APM Terminals και η ICTS δεν κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές μέχρι την προθεσμία που είχε δοθεί, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Η ιδιωτικοποίηση αναμένεται να φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά ταμεία. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες πως οι προσφορές θα ανοιχθούν στις 12 Ιανουαρίου, ενώ στελέχη των APM Terminals και ICTS αρνήθηκαν να τοποθετηθούν.

«Θα ήταν περίπλοκο να γίνουν δεκτές προσφορές εκτός προθεσμίας, αλλά από τη στιγμή που ο πωλητής δεν έχει ανοίξει επισήμως τις προσφορές, δεν θα ήταν πρωτοφανές μια καθυστερημένη είσοδος στη διαδικασία» τονίζει η ίδια πηγή.

Ανεξαρτήτως πάντως, του αριθμού των προσφορών, η Cosco θεωρείται το φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό καθώς ήδη διαχειρίζεται δύο τερματικούς σταθμούς κοντέινερ μετά από συμφωνία παραχώρησης 35 ετών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.