Quantcast
Ξεχωριστή πορεία για Nestle και Coca-Cola για το Nestea - enikonomia.gr
share

Ξεχωριστή πορεία για Nestle και Coca-Cola για το Nestea

δημοσιεύτηκε:

Nestle and Coca-Cola συμφώνησαν να δώσουν τέλος στην κοινοπραξία τους για το κρύο τσάι Nestea και να κινηθούν χωριστά στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά εμφιαλωμένων ροφημάτων, μεταδίδει το Reuters.

Οι εταιρίες σχημάτισαν την κοινοπραξία Beverage Partners Worldwide το 2001, προκειμένου να αρχίσουν να πουλάνε το Nestea σε όλο τον κόσμο.

«Η αγορά έτοιμου τσαγιού έχει εξελιχθεί και η Nestle θεωρεί ότι έχει έρθει ο καιρός να αναπτύξει το Nestea ανεξάρτητα», ανέφερε η εταιρία την Παρασκευή, ανακοινώνοντας το τέλος της κοινοπραξίας που ήδη περιορίστηκε μόνο σε Ευρώπη και Καναδά το 2012.

Η Nestle ανέφερε την Παρασκευή ότι η Coca-Cola θα διατηρήσει την άδεια να παράγει και να πουλά Nestea στον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ανδόρα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Το τμήμα Nestle Waters, το οποίο διαχειρίζεται τη μάρκα σε αρκετές χώρες περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, επίσης θα διαχειρίζεται το Νestea σε ευρωπαϊκές χώρες που δεν επηρεάζονται από τις συμφωνίες αδειοδότησης που έχει κλείσει με την Coca-Cola, πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.