Quantcast
YALCO: Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 10,2 εκατ. ευρώ αποφάσισε η συνέλευση των μετόχων - enikonomia.gr
share

YALCO: Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 10,2 εκατ. ευρώ αποφάσισε η συνέλευση των μετόχων

δημοσιεύτηκε:

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 10,2 εκατ. ευρώ αποφάσισε η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Σ.Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ ΑΕ-YALCO που πραγματοποιήθηκε εχθές.

Συγκεκριμένα, το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα είναι ομολογιακό με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές της εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 8 του ν. 3156/2003 και 3α του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει. Με το δάνειο θα χορηγείται στους ομολογιούχους δικαίωμα μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ύψος του δανείου θα είναι 10.200.000 ευρώ και σκοπός θα είναι η αναχρηματοδότηση μέρους του από 28/2/2012 υφιστάμενου ομολογιακού δανείου ποσού ευρώ 26.450.000 εκδόσεως της εταιρείας το οποίο έχει καλυφθεί από τις τραπεζικές εταιρείες, Τράπεζα Eurobank ErgasiasAE, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Το δάνειο θα έχει πενταετή διάρκεια με δυνατότητα της εταιρείας να ζητήσει την παράταση της διάρκειας αυτού κατά δύο επιπλέον έτη. Σε ασφάλεια του δανείου θα συσταθούν εμπράγματες και ενοχικές εξασφαλίσεις.

Το δικαίωμα μετατροπής θα ασκείται από τους ομολογιούχους του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με έγγραφη δήλωση κάθε ενός από αυτούς προς τον εκδότη, διά του πληρεξουσίου καταβολών και με ταυτόχρονη παράδοση των τίτλων των ομολογιών των οποίων ζητείται η μετατροπή. Το δικαίωμα μετατροπής των ομολογιών του δανείου σε μετοχές της εταιρείας θα μπορεί να ασκηθεί κατά την ημερομηνία λήξεως του δανείου, εφόσον η εταιρεία δεν αποπληρώσει το δάνειο και τους τόκους αυτού ή σε περίπτωση επέλευσης γεγονότος καταγγελίας του δανείου.

Κάθε μία ομολογία θα παρέχει στον ομολογιούχο δικαίωμα μετατροπής της σε 0,86956 έως 1,60000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, με δικαίωμα ψήφου (Λόγος Μετατροπής), η δε τιμή μετατροπής θα είναι 0,63 ευρώ έως 1,15 ευρώ ανά μετοχή (Τιμή Μετατροπής). Ο τελικός λόγος και η τελική τιμή μετατροπής θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία έκδοσης του Δανείου, με προσαύξηση πάνω από την τιμή της μετοχής, οριζόμενη ως ο μέσος όρος της τιμής της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την ημερομηνία υπογραφής του προγράμματος της έκδοσης του δανείου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.