Quantcast
Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2015 η Deutsche Post - enikonomia.gr
share

Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2015 η Deutsche Post

δημοσιεύτηκε:

Σε περικοπή των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2015 προχώρησε η Deutsche Post, καθώς τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν λόγω του κόστους που συνδέεται με τις απεργίες, αλλά και της αναδιάρθρωσης,.

Τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 326 εκατ. ευρώ από τα 461 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 7,3% στα 14,7 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία για τα έσοδα ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι προσδοκίες έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη 411 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων υποχώρησαν 18% στα 357 εκατ. ευρώ από τα 656 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος από τις απεργίες στο τρίμηνο, περιόρισαν κατά 100 εκατ. ευρώ αυτά τα κέρδη.

Η εταιρεία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη προ φόρων και τόκων του 2015 στα 2,95-3,1 δισ. ευρώ από τα 3,05-3,2 δισ. ευρώ προηγουμένως. Διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη προ φόρων και τόκων του 2016.

“Ο φετινός χρόνος αντιπροσωπεύει μια χρονιά μετάβασης”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Frank Appel, ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αναδιάρθρωσης που εφαρμόστηκαν φέτος, στόχο είχαν να διασφαλίσουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.