Quantcast
Ζίγκλερ: «Τρύπα» 1 δισ. ευρώ στα έσοδα του κράτους από τα παράνομα φρουτάκια - enikonomia.gr
share

Ζίγκλερ: «Τρύπα» 1 δισ. ευρώ στα έσοδα του κράτους από τα παράνομα φρουτάκια

δημοσιεύτηκε:

Στη μάστιγα του παράνομου τζόγου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ στη γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Τον χαρακτήρισε ως «ένα τεράστιο φαινόμενο» και πρόσθεσε ότι το κράτος χάνει τεράστια έσοδα. «Μόνο για τα VLTs τα χαμένα έσοδα για το κράτος από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχονται στο 1 δις ευρώ σε επίπεδο GGR. Θεωρούμε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με τα VLTs ώστε να δημιουργηθούν αρκετά σημαντικά έσοδα για το κράτος και να δοθεί ένα σοβαρό πλήγμα στην παράνομη αγορά, προστατεύοντας τους παίκτες».

Μιλώντας για το ειδικό τέλος στο δίκτυο πρακτόρων, ο κ. Ζίγκλερ είπε πως «από την αρχή είχαμε ενημερώσει για τις καταστροφικές συνέπειες, την αδυναμία εξασφάλισης των προσδοκώμενων δημόσιων εσόδων καθώς και για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε στην εταιρεία»  Όπως είπε «το ειδικό τέλος αποτελούσε εξαιρετικά διακριτική μεταχείριση σε βάρος του ΟΠAΠ καθώς αφορούσε μόνο στην εταιρεία μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα (GGR) με ποσοστό 35% και καθώς θα υπάρξει αναδρομική ισχύ για τον φόρο GGR, θα πρέπει να πληρώσουμε 70-75 εκ. ευρώ επιπλέον. Είναι μια σημαντική επιβάρυνση για την εταιρεία, καθώς χτυπάει στη λειτουργική κερδοφορία. «Από την μεριά μας, και εφόσον η αύξηση αυτή όντως νομοθετηθεί, θα εξετάσουμε και εφαρμόσουμε επιχειρησιακά μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο για την εταιρεία μας».

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι το 35% είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος στην Ευρώπη. «Βέβαια είναι αντιληπτό σε εμάς ότι κι άλλοι φόροι στην Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο όμως ότι όσο αυξάνεται υπέρμετρα η φορολογία, αντίστοιχα μεγαλώνει το μερίδιο της παράνομης αγοράς όπου δεν υπάρχει προστασία των παικτών, δεν υπάρχουν κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού και φυσικά τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου είναι μηδενικά.»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.