Quantcast
ΕΒΕΑ: Εκδήλωση για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό μέσω της καινοτομίας - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΑ: Εκδήλωση για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό μέσω της καινοτομίας

δημοσιεύτηκε:

Διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Transformation through Innovation» («Μετασχηματισμός μέσω της Καινοτομίας») διοργανώνει το ΕΒΕΑ την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου .

Βασικοί προσκεκλημένοι θα είναι η Ruth Richardson, ο Avishay Braverman, o Sony Kapoor και ο Αθανάσιος Βαμβακίδης οι οποίοι θα συζητήσουν με Έλληνες δημιουργούς καινοτόμων επιχειρήσεων, όπως «Green Cola», «Θες γάλα» και «Upstream» οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα success story τους, τις δυσκολίες τους και θα εξηγήσουν γιατί δεν πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα.

Στόχος είναι η δραστηριοποίηση όλων για την προώθηση ενός ασφαλούς καινοτόμου οικοσυστήματος, καθώς η εφαρμοσμένη οικονομική πολιτική άλλων χωρών μαρτυρά ότι μόνο η καινοτομία εγγυάται την ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες:

Avishay Braverman: Αναγνωρισμένος οικονομολόγος, με συνεισφορά στην καινοτόμο εφαρμογή πολιτικής, ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben­Gurion της Νεγκέβ. Μια ολόκληρη έρημος του νοτίου Ισραήλ μεταμορφώθηκε χάρη στο έργο του στο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο κέντρο ανωτάτης εκπαίδευσης, επιστημονικής καινοτομίας και ακαδημαϊκής επιτυχίας.

Η Ruth Ritchardson, ηγέτιδα η ίδια, της οικονομικής αναμόρφωσης της Νέας Ζηλανδίας, παρουσιάζει το «οικονομικό θαύμα» της χώρας της, ως υπουργός οικονομικών (1990-1993) κατόρθωσε να τη φέρει στη 1η θέση του ΟΟΣΑ, και να την καταστήσει τόπο έλξης για διαβίωση, καινοτομία, αριστεία, ξένων και ντόπιων επενδύσεων.

Ο Sony Kapoor: Διευθυντής του διεθνούς think tank Re-Define, οικονομολόγος και εμπειρογνώμονας του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει διατελέσει σύμβουλος σε κεντρικές τράπεζες, ρυθμιστικές αρχές, μεγάλους επενδυτές, ευρωπαϊκές και αναπτυσσόμενες οικονομίες και πολυμερείς οργανισμούς σχετικά με θέματα οικονομικού και δημοσιονομικού περιεχομένου, επενδύσεις και οικονομική πολιτική. Αποτέλεσε σύμβουλος για τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΕ, το ΔΝΤ και εργάστηκε ως σύμβουλος στρατηγικής στην κυβέρνηση της Νορβηγίας. Για το έργο του για την οικονομική μεταρρύθμιση, την Ευρωπαϊκή κρίση και την ανάπτυξη, έχει εξελέγη Μέλος της Royal Society of Arts, ως Young European Leader by Europanova και ως Young Global Leader του World Economic Forum

Ο Αθανάσιος Βαμβακίδης είναι Managing Director και Global Head της G10 Foreign Exchange Strategy για τη Bank of America Merrill Lynch Global Research, με έδρα το Λονδίνο. Στο παρελθόν εργάστηκε στο ΔΝΤ για 13 χρόνια, όπου πέρασε από πολλές διευθυντικές θέσεις. Πήρε το πτυχίο του στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Οι σπουδές και η δράση του επικεντρώνονται στον τομέα της οικονομίας και της μακροοικονομίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.