Quantcast
To "μνημόνιο" του Χουλιαράκη προς όλα τα υπουργεία- Τι περιλαμβάνει - enikonomia.gr
share

To “μνημόνιο” του Χουλιαράκη προς όλα τα υπουργεία- Τι περιλαμβάνει

δημοσιεύτηκε:

Εγκύκλιο σε όλα τα υπουργεία απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δίνοντας οδηγίες για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017. Σε αυτήν ενσωματώνεται και ένα 4σέλιδο “Μνημόνιο Συνεργασίας”, το οποίο θα συνυπογράψουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης.
Οι υπουργοί, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν την παραμικρή υποχρέωση, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση και την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης. Ο αναπληρωτής υπουργός ζητεί επίσης από κάθε συνάδελφό του, να δεσμευθεί ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή παρεκκλίσεων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, τα μέλη της κυβέρνησης καλούνται να υπογράψουν ότι:

*Θα εφαρμόζουν «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους στόχους».

*Θα λειτουργούν εσωτερικά συστήματα και μηχανισμούς παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

*Δεν θα αναλάβουν κάποια υποχρέωση εάν δεν εξασφαλίζεται ότι υπάρχουν τα χρήματα για την κάλυψη της.

*Θα υπογράψουν μνημόνια με τους εποπτευόμενους φορείς για την λήψη κάθε πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, όπως η μείωση των εξόδων του φορέα, σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων.

*Θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων της γενικής κυβέρνησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.