Quantcast
ΣΑΤΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου - enikonomia.gr
share

ΣΑΤΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου

δημοσιεύτηκε:

Λειτουργώντας με γνώμονα τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών του Συνδέσμου, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες-Μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και μετόχους των τεχνικών εταιριών. 

Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε ομάδα έμπειρων νομικών με επικεφαλής τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταμάτη Σταμόπουλο.

Ο ΣΑΤΕ θεωρεί ότι ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας.

«Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές ομοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόμενη ευθέως ανάλογα με το εισόδημα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά με ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονομικά – νοσοκομειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου καλεί τον τεχνικό κόσμο της χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών – Ελεύθερων Επαγγελματιών, διατηρώντας την ψυχραιμία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να μην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών – επιχειρηματιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόμου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.