Quantcast
Κατά της κυριακάτικης εργασίας τα συνδικάτα στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Κατά της κυριακάτικης εργασίας τα συνδικάτα στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

“Mπορώ μόνο να χαιρετήσω τη δικαστική επιδίωξη του συνδικάτου εργαζομένων σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Verdi για απαγόρευση της κυριακάτικης εργασίας, διότι δεν χρειάζεται κανείς την απόλυτη παράταση των ωραρίων. Με την κυριακάτικη εργασία δεν θα πουληθεί ούτε ένα πουλόβερ παραπάνω, ο τζίρος απλώς θα κατανεμηθεί σε μεγαλύτερα ωράρια”, είπε Ράινερ Xόφμαν, πρόεδρος της “Ένωσης Γερμανικών Συνδικάτων” (DGB), σε συνέντευξή του στην πρωτομαγιάτικη έκδοση της εφημερίδας του Εσσεν “Westdeutsche Allgemeine Zeitung”.

Στο θέμα αυτό το DGB “συντάσσεται απολύτως με τις εκκλησίες”, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: “Η Κυριακή πρέπει να είναι αργία -εκτός από τομείς όπως η υγεία ή η εσωτερική ασφάλεια, στους οποίους δεν είναι εφικτό- διότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται ανάπαυση. Δεν παρακολουθούμε τυχαία εδώ και χρόνια τις απουσίες λόγω ψυχικών νοσημάτων, συχνά από την υπερβολική εργασία. Δεν είναι επομένως σκόπιμο να συζητά κανείς για έβδομη ημέρα εργασίας”, πρόσθεσε ο Γερμανός συνδικαλιστής.

“Είναι βέβαια κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ενδιαφέρονται να κερδίσουν μερικά ευρώ παραπάνω λόγω των κυριακάτικων προσαυξήσεων, αλλά η απάντηση μπορεί να είναι μόνο η κατάργηση της χαμηλά αμοιβόμενης εργασίας. Η Γερμανία είναι δεύτερη στο θέμα αυτό στην Ευρώπη μετά την Λιθουανία. Το 22% των εργαζομένων κερδίζουν λιγότερα από 9,60 ευρώ την ώρα. Αυτό απασχολεί τους πολίτες”, τόνισε ο Ράινερ Χόφμαν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.